Η Ελένη Κρίτα αποκαλύπτει: «Το Παρά Πέντε επρόκειτο να ολοκληρωθεί την πρώτη σεζόν»

Παρά Πέντε

«Το τελευταίο επεισόδιο του Παρά Πέντε σημείωσε τα μεγαλύτερα νούμερα τηλεθέασης, έφτασε το 66%», λέει η Ελένη Κρίτα.

Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» μίλησαν η Έφη Παπαθεοδώρου και η Ελένη Κρίτα. Οι δύο ηθοποιοί μίλησαν για το Παρά Πέντε, αποκαλύπτοντας άγνωστες ιστορίες.

«H Θεοπούλα ήταν μια μεγάλη γυναικά που παιδικοφέρνει. Η δική μου προσωπικότητα διατηρεί πολύ την παιδικότητα και αυτό με βοήθησε πολύ στον ρολό της Θεοπούλας. Η πρωτοτυπία στις δυο γιαγιάδες ήταν ότι δεν επρόκειτο για κλασικές γιαγιάδες που πλέκουν ή έχουν θέματα με την κοιλιά, το στομάχι ή το κεφάλι τους. Σε μια σκηνή είχαν φέρει έναν τεράστιο σκύλο, ένα θηρίο που κάτι ήθελε να μου πει», είπε αρχικά η Έφη Παπαθεοδώρου για το Παρά Πέντε.

Στη συνέχεια, η Έφη Παπαθεοδώρου απάντησε για το Παρά Πέντε: «Όταν το σκυλί με έγλειφε, εγώ ένιωθα λίγο αηδία και είχα πάθει λίγο πανικό. Η σκηνή με τη σχολική ποδιά μου άρεσε πάρα πολύ γιατί μου θύμιζε Βουγιουκλάκη. Στο γύρισμα της συγκεκριμένης σκηνής με την Θεοπούλα να φοράει την σχολική ποδιά, τον Καπουτζίδη τον είχαν πιάσει τα γέλια πολλές φορές. Κάναμε ατέλειωτες ώρες γυρισμάτων για να βγει σωστά το επεισόδιο».

«Η ατάκα “άντε καλέ σιγά, κόβεται το σεξ” με είχε παιδέψει πάρα πολύ για το πως να την πω. Σκέφτηκα ότι η Θεοπούλα μπορεί να ήταν τρελούτσικη, αλλά στο βάθος ήταν λίγο πουριτανή. Ήταν ευφυέστατη ατάκα. Η σκηνή του τέλους ήταν δραματική. Είχα διαβάσει το κείμενο εκατό φορές, είχα ρωτήσει πεντακοσίους ανθρώπους πως πρέπει να παιχτεί η σκηνή. Στη σκηνή του τέλους είχαμε δακρύσει όλοι, ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή. Ακόμα και σήμερα όταν τη βλέπουμε, κλαίμε», είπε επίσης η Έφη Παπαθεοδώρου.

Η Ελένη Κρίτα είπε από την πλευρά της για το Παρά Πέντε: «Από τον ρολό της Μαριλένας θυμάμαι τον καταπληκτικό χαρακτήρα της που με ενθουσίασε πριν ακόμα πάρω στα χεριά μου το σενάριο. Ο αρχικός τίτλος της σειράς ήταν “Και τώρα, τρέξτε”. Είχαμε μαζευτεί όλοι και κάποιος πέταξε τον τίτλο “Πάρα Πέντε”. Έγινε μια ψηφοφορία και επικράτησε η γνώμη του Αργυρή».

«Για τον ρολό της ντάλιας, ο Γιώργος Καπουτζίδης είχε προτείνει την Κάτια Δανδουλάκη, αλλά εκείνη λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να τον αναλάβει, ενώ τους ποιητικούς στίχους στα τραγούδια της Αμαλίας τους έγραφε ο Γιώργος Καπουτζίδης. Στη σκηνή του κολυμβητήριου που πέσαμε με τα ρούχα στην πισινά, τα κορίτσια που έκαναν προπόνηση είχαν φάει κλωτσιές με τις τακουνιές μας», πρόσθεσε επίσης για το Παρά Πέντε η Ελένη Κρίτα.

Στη συνέχεια, η Ελένη Κρίτα συμπλήρωσε: «Στο δρόμο με σταματούσε ο κόσμος και με φώναζε δράκουλα, Δρακουμέλ και Μαρινέλα. Με παρακαλούσαν συχνά να αφήσω ήσυχη τη Ζουμπούλια και να της αφήσω και τον άντρα. Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς σημείωσε τα μεγαλύτερα νούμερα τηλεθέασης, έφτασε το 66%».

«Έβλεπα το τελευταίο επεισόδιο ενώ βρισκόμουν για πρόβες στη Βέροια και χάλασε ο κόσμος, όλοι ήταν στα μπαλκόνια, στις πλατείες, στα καφενεία και το έβλεπαν. Η σειρά επρόκειτο να ολοκληρωθεί την πρώτη σεζόν αλλά τελικά υπερίσχυσε η αγάπη του κοινού και των συντελεστών και έτσι, ο Γιώργος Καπουτζίδης πείστηκε να κάνει και δεύτερη», είπε κλείνοντας η Ελένη Κρίτα.