Η Ελένη Καρακάση εξομολογείται: «Έκανα ολική υστερεκτομή»

Ελένη Καρακάση

«Έκανα τον ετήσιο γυναικολογικό μου έλεγχο και κάτι που ξέραμε ότι υπήρχε, μέσα σε ένα χρόνο άλλαξε εντελώς μορφή», είπε η Ελένη Καρακάση.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη έδωσε η Ελένη Καρακάση. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για την ξαφνική χειρουργική της επέμβαση, τα απρεπή σχόλια για τη μητρότητα και το ρόλο της στο «Μαύρο Ρόδο».

«Στο Μαύρο Ρόδο υποδύομαι την Ευτυχία, που έχει την ταβέρνα του χωριού και έχει επίσης σχέση με τις ζωές των κατοίκων του χωριού. Όλα όσα έχω παίξει άφησαν το σημάδι τους μέσα μου, αλλά η Ρίζω και οι Άγριες Μέλισσες είναι το πιο πρόσφατο», είπε αρχικά η Ελένη Καρακάση.

Η Ελένη Καρακάση ανέφερε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε: «Έκανα τον ετήσιο γυναικολογικό μου έλεγχο και κάτι που ξέραμε ότι υπήρχε, μέσα σε ένα χρόνο άλλαξε εντελώς μορφή. Οι γιατροί βλέπανε κάτι μεγάλο και έπρεπε να χειρουργηθώ άμεσα, μέσα σε μια εβδομάδα έκανα μαγνητική, βγήκε η βιοψία και μπήκα στο χειρουργείο».

Η Ελένη Καρακάση είπε στη συνέχεια: «Όταν ο γιατρός μου ανακοίνωσε πως θα κάνω ολική υστερεκτομή δεν ένιωσα να χτυπάει κάποιο “γυναίκειο” καμπανάκι μέσα μου. Κλείνω τα 50, θα μπορούσα με βοήθεια να αποκτήσω παιδί, αλλά και δεν θεωρώ ότι έχει κλείσει ο κύκλος της μητρότητας για μένα.

Έναν άντρα θα τον ρωτούσε κανείς εάν έχει κλείσει το κεφάλαιο πατρότητα; Η μητρότητα δεν έκλεισε για μένα, ότι δεν μπορώ να φέρω στον κόσμο ένα παιδί με βιολογικό τρόπο δεν σημαίνει κάτι. Ο σύζυγος μου είναι πάντα εκεί για μένα, κερί αναμμένο».

«Με βασάνισαν αρκετά σε σχέση με τα κιλά μου, χάνεις τον έλεγχο κάποια στιγμή. Τις λέξεις ”ντουλάπα”, “βαρέλω” δεν τις άκουσα μόνο στο σχολείο, αλλά και στο δρόμο. Για τα κιλά μου σημαντικό ρόλο έπαιξε η μαμά μου, μου είπε “τώρα είσαι έτσι, αλλά εσύ θα πάρεις την απόφαση για τη δίαιτα, θα το νιώσεις”. Υπήρξε γυναικά, που μου είπε “δεν μπορούσες να το αποφύγεις; Να κανείς πρώτα ένα παιδί”. Ε, τώρα εκεί τι να απαντήσεις;».