Η εξομολόγηση Δελαπόρτα για την Αλίκη Βουγιουκλάκη – «Έβαλε τα κλάματα κι έλεγε ότι είναι δυστυχισμένη»

Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ δεθήκαμε όταν η Αλίκη Βουγιουκλάκη έφυγε από τη ζωή».

Στην εκπομπή “Ευτυχείτε” και τον Νίκο Γεωργιάδη έδωσε συνέντευξη ο Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος μίλησε για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και την Τζένη Καρέζη.

«Το Ρετιρέ, που ήταν μια πολύ γλυκιά περίοδος της ζωής μου, ήταν ταυτισμένο με την πιο άσχημη περίοδο της ζωής μου. Όταν ξεκίνησα τα γυρίσματα, 2-3 μήνες μετά, πέθανε ο πατέρας μου ξαφνικά, την ημέρα των Χριστουγέννων. Ο πατέρας μου με έδιωξε από το σπίτι επειδή έγινα ηθοποιός. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη μίλησε στον πατέρα μου για να με αφήσει να παίξω στο θέατρο.

Η Τζένη Καρέζη έφυγε με μια πληγή μέσα της επειδή δεν της μιλούσε ο πατέρας της. Δεν της ξαναμίλησε ποτέ όταν αποφάσισε να γίνει ηθοποιός. Όταν ήσουν φίλος της Βουγιουκλάκη, δεν γινόταν αν είσαι φίλος και με τους άλλους. Και αυτό το εννοώ και για τον Παπαμιχαήλ. Με τον Παπαμιχαήλ δεθήκαμε όταν η Αλίκη έφυγε από τη ζωή. Η τελευταία φορά που τους έφερα εγώ σε μια επαφή ήταν ένας δίσκος που είχα επιμεληθεί τότε, το “Αλίκη μου, Δημήτρη μου”. Όταν πήγα σπίτι και βρήκα τον Παπαμιχαήλ και του είπα ότι θέλω να κάνουμε ένα δίσκο με τα ντουέτα σας και ότι ο τίτλος θα είναι “Αλίκη μου, Δημήτρη μου”, μου είπε “να, γι’ ακόμα μία φορά τη φίλη σου βάζεις μπροστά, εγώ δεύτερος”. Η δεύτερη γυναίκα του Παπαμιχαήλ έγινε φίλη με την Αλίκη και αυτό τον εκνεύριζε.

Ένα βράδυ η Αλίκη είχε βάλει τα κλάματα μπροστά μου και είχε πει ότι είναι δυστυχισμένη, της είπα ότι δεν γίνεται να το λέει αυτό, όλη η Ελλάδα την αγαπάει, τη λατρεύει. Και μου είπε ότι “η Ελλάδα είναι έξω από αυτό το δωμάτιο, εδώ μέσα εγώ είμαι μόνη μου”. Ήταν εξαρτημένη από τις σχέσεις, δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς σχέση», είπε ο Μάκης Δελαπόρτας.