Η Έφη Πίκουλα για τις τελευταίες στιγμές της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο νοσοκομείο

Έφη Πίκουλα

«Μην ακούτε αυτά που λένε ότι έμπαινε ο τάδε, έμπαινε ο τάδε. Πολύ λίγοι ήταν αυτοί που έμπαιναν μέσα στη σουίτα του νοσοκομείου», είπε η Έφη Πίκουλα.

Στην εκπομπή «Ελένη» και τον Κωνσταντίνο Αρκά έδωσε συνέντευξη η Έφη Πίκουλα. Η ηθοποιός μίλησε για την απώλεια του συζύγου της, Τάκη Βουγιουκλάκη, αλλά και για την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Το σπίτι μου είναι ο χώρος που φτιάξαμε με τον άντρα μου, Τάκη Βουγιουκλάκη. Μετά από αυτά που πέρασα, που έχασα τον σύντροφό μου, το σπίτι μου είναι το καταφύγιό μου. Ασφαλώς και νιώθω μόνη, αλλά καλύπτω τη μοναξιά μου με πόλλές ασχολίες. Έχω τη θεατρική ομάδα του δήμου Βριλησσίων που σκηνοθετώ 14 χρόνια.

Είναι δύσκολη η ζωή μετά τον χαμό του Τάκη. Η Αλίκη είχε πει ότι ήταν ο άνδρας του εαυτού της και το κορόϊδευα τότε, αλλά τώρα πρέπει κι εγώ να γίνω ο άνδρας του εαυτού μου. Τον άνδρα μου τον έχασα στα χέρια μου στις 3 τα ξημερώματα, είδα τον θάνατο πρόσωπο με πρόσωπο», είπε αρχικά η Έφη Πίκουλα.

Η Έφη Πίκουλα είπε στη συνέχεια: «Η Αλίκη ήταν τα πάντα για μένα, ήταν μάνα, αδερφή και μου είχε πει “σε ευχαριστώ που είσαι στη ζωή του αδερφού μου”. Στο τέλος ήμασταν τρεις μήνες στο νοσοκομείο συνέχεια. Είχε υπομονή και μια αισιοδοξία απίστευτη. Ήθελε λίγους ανθρώπους στη σουίτα της.

Μην ακούτε αυτά που λένε ότι έμπαινε ο τάδε, έμπαινε ο τάδε. Πολύ λίγοι ήταν αυτοί που έμπαιναν μέσα στη σουίτα του νοσοκομείου. Γνωρίζαμε από την αρχή την πραγματική αλήθεια, το ξέραμε το τέλος και το περιμέναμε. Η Αλίκη δεν είχε καταλάβει την αλήθεια, δεν την άφηναν τα αδέρφια της να καταλάβει για να νιώσει πιο καλά. Τόσο πολύ δεν ήξερε και καλώς δεν ήξερε».