Η Χριστίνα Ιουστίνα Αρχοντή συγκλονίζει: «Μου άρπαξε το στήθος, φώναζα ότι δε μπορώ να αναπνεύσω»

Χριστίνα Ιουστίνα Αρχοντή

"Φώναξα από τον πόνο. Και μετά από όλο αυτό, μου έριξε ένα πολύ δυνατό χαστούκι στο μάγουλο", περιγράφει η Χριστίνα Ιουστίνα Αρχοντή για το περιστατικό σε πλατεία του Κολωνού.

Σε αναβολή οδηγήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης στην οποία εμπλέκονται η Χριστίνα Ιουστίνα Αρχοντή και η μητέρα της, Λίλιαν Αρχοντή. Μητέρα και κόρη εμφανίστηκαν χθες στο δικαστήριο, όμως η έδρα αποφάσισε την αναβολή της δίκης για τον Μάρτιο του 2024.

Η Χριστίνα Ιουστίνα Αρχοντή μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα, αναφερόμενη στο ιστορικό των γεγονότων και την έκβαση της υπόθεσης.

«Συμβουλευόμαστε τους δικηγόρους μας και θέλω να διευκρινίσω ότι δεν υπάρχει καμία προκατάληψη απέναντι στους αστυνομικούς. Μάλιστα, ο θείος μου είναι υψηλόβαθμο στέλεχος στην Αστυνομία», ανέφερε αρχικά η καταγγέλλουσα.

«Ενώ δίνω τα στοιχεία μου στον αστυνομικό που μου τα ζήτησε, με αρπάζει από τον καρπό, με ρίχνει μπρούμυτα στο έδαφος, σπάνε τα γυαλιά μου και, επειδή έχω 7μιση βαθμούς μυωπία, από εκείνο το σημείο και μετά ήμουν χαμένη, δεν έβλεπα τίποτα», περιγράφει στη συνέχεια η Χριστίνα Ιουστίνα Αρχοντή για το επίμαχο περιστατικό σε πλατεία του Κολωνού.

«Ο ίδιος άνθρωπος που με έριξε κάτω, πατούσε με το πόδι του επάνω στην πλάτη μου, δε μπορούσα να αναπνεύσω και φώναζα «Μανούλα, πνίγομαι». Μου πέρασε τις χειροπέδες, με οδήγησε στο περιπολικό κι εγώ τους παρακαλούσα να μου δώσουν τα γυαλιά μου – δεν ήξερα ότι έχουν σπάσει – για να μπορέσω να δω, δεν έβλεπα τίποτα», συνεχίζει.

«Πονούσα πάρα πολύ και εκείνη τη στιγμή και χωρίς να καταλάβω το γιατί μου γραπώνει το στήθος και μου το τραβάει. Δεν ήταν ότι με ακούμπησε κατά λάθος, ήταν σκόπιμο για να με πονέσει. Εγώ φώναξα από τον πόνο. Την ίδια στιγμή ο άλλος αστυνομικός συλλάμβανε τη μητέρα μου. Και μετά από όλο αυτό, μου έριξε ένα πολύ δυνατό χαστούκι στο μάγουλο», καταλήγει στην περιγραφή της η Χριστίνα Ιουστίνα Αρχοντή.

Στη συνέχεια της εκπομπής οι τόνοι ανέβηκαν, μετά και την είσοδο του Σταύρου Μπαλάσκα στη συζήτηση. Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψή τους προκλήθηκε όταν μητέρα και κόρη ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση με δύο άλλες γυναίκες σε πλατεία στον Κολωνό στις 31 Ιουλίου του 2022.