Η «Αυλή των χρωμάτων» έχει ετοιμάσει ένα αφιέρωμα στον Γιώργο Κατσαρό

Η αυλή των χρωμάτων

Η Αυλή των χρωμάτων, Σάββατο στις 22:00 στην ΕΡΤ2.

Τα ομορφότερα μουσικά ταξίδια, αυτά που με μοναδικό τρόπο χαρίζει «Η αυλή των χρωμάτων» συνεχίζονται με ακόμα περισσότερη φροντίδα και αγάπη. Αγάπη και σεβασμό, που δείχνουν η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο σπουδαίος συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος προς όλους τους δημιουργούς, μουσικούς, συνθέτες και στιχουργούς που πρόσφεραν ανεκτίμητα τραγούδια στο ελληνικό πεντάγραμμο.

Ο Γιώργος Κατσαρός, ο κορυφαίος συνθέτης και μουσικός, φιλοξενείται στην εκπομπή που μεταδίδεται το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022, στις 22:00, στην ΕΡΤ2.

Ο μαέστρος που υπέγραψε τη μουσική σε περισσότερες από 100 κινηματογραφικές ταινίες και σε άλλες τόσες θεατρικές παραστάσεις. Μετρώντας ως μουσικός 34 δίσκους όπου παίζει μουσική με το σαξόφωνό του, είναι ο άνθρωπος που έκανε το κοινό να γνωρίσει και να αγαπήσει το σαξόφωνο. Για περίπου 30 χρόνια παρουσίαζε ή συμμετείχε σε τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές που έγραψαν ιστορία, όπως «Αργά την Κυριακή», «Να η ευκαιρία», «Ο Γιώργος Κατσαρός παρουσιάζει», «Βραδιά επιθεώρησης».

Ο Γιώργος Κατσαρός αφηγείται την πορεία της ζωής του από τα καμπαρέ της Τρούμπας μέχρι την ξακουστή «Νεράιδα». Τη γνωριμία του με τον Τώνη Μαρούδα και τον Νίκο Γούναρη και τις συνεργασίες του με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, όπως η Μαρινέλλα, ο Βοσκόπουλος, ο Πάριος, ο Καλατζής και πολλοί άλλοι. Άλλωστε, η ευρηματικότητα και η μουσική του ευφυΐα, έβαλαν την προσωπική του σφραγίδα στο ελαφρολαϊκό τραγούδι, ενώ η συνεργασία του με τον Πυθαγόρα, ύμνησε τον έρωτα με τρόπο ανεπανάληπτο.

Οι καλεσμένοι της εκπομπής, ο γιος του Αντώνης Κατσαρός, η Άννα Φόνσου, ο παραγωγός και επιστήθιος φίλος του Φίλιππος Παπαθεοδώρου, καθώς και οι τραγουδιστές Λένα Αλκαίου, Ελένη Ροδά, Tereza και Μέμος Μπεγνής, αναπολούν και αφηγούνται γεγονότα από τη σπουδαία πορεία και ζωή του Γιώργου Κατσαρού και ερμηνεύουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.