Η αυλή των χρωμάτων: Αφιέρωμα στη Γιώτα Γιάννα

«Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει το υπέροχο «ταξίδι» της στους δρόμους του πολιτισμού στην ΕΡΤ2.

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019 και ώρα 20:30 στην ΕΡΤ2, η «Αυλή των Χρωμάτων»με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοξενεί τη μοναδική Γιώτα Γιάννα, την αντισυμβατική ερμηνεύτρια με την εμφάνιση ροκ Πυθίας, που οι στίχοι βγαίνουν από το στόμα της σαν να ήτανε χρησμοί, όπως χαρακτηριστικά λέει για εκείνη, ο ποιητής Γιώργος Χρονάς.

Αναδείχτηκε και καθιερώθηκε στην underground λαϊκή σκηνή της Αθήνας και δεν εντάχτηκε ποτέ στο κατεστημένο των δισκογραφικών εταιρειών, κατάφερε όμως να κερδίσει την εκτίμηση και το θαυμασμό των συναδέλφων της και να αποκτήσει ένα φανατικό κοινό, που την ακολουθεί πιστά εδώ και δεκαετίες.

Μια ξεχωριστή καλλιτεχνική διαδρομή, μια γυναίκα ανθεκτική και δοτική, μια Πασιονάρια, όπως χαρακτηριστικά είπε γι’ αυτήν ο Μάνος Χατζιδάκις!

Ο συγγραφέας και εκδότης Γιώργος Χρονάς, που έχει καταγράψει στο βιβλίο του το μονόπρακτο της ζωής της και ο κινηματογραφιστής και δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης, ο οποίος στο παρελθόν έχει σκηνοθετήσει το βίο της, με πρωταγωνίστρια τη Σωτηρία Λεονάρδου, είναι καλεσμένοι στην εκπομπή και μιλούν για τη γνωριμία τους μαζί της.

Η Ηρώ Σαΐα, ο Ζαχαρίας Καρούνης και η Ερασμία Μάνου τραγουδούν και της αφιερώνουν τα τραγούδια που και η ίδια έχει ερμηνεύσει στη μακρά διαδρομή της καριέρας της.

Η Γιώτα Γιάννα μάς καταπλήσσει για ακόμα μία φορά με τις ερμηνείες της και το πάθος για ζωή και καλλιτεχνική δημιουργία.

Παίζουν οι μουσικοί: Θανάσης Βασιλάς (μπουζούκι), Παντελής Ντζιάλας (κιθάρα) και Αντώνης Τζίκας (κοντραμπάσο)