Η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 για τις ομαδικές απολύσεις

«Ο ΑΝΤ1 σήμερα απασχολεί περισσότερους εργαζόμενους από όσους απασχολούσε πέρυσι την ίδια εποχή».

Μετά την αναμενόμενη έκταση που πήρε το θέμα των απολύσεων που έγιναν στον ΑΝΤ1 το προηγούμενο διάστημα και το πλήθος των δημοσιευμάτων που ακολούθησαν, το κανάλι εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Αναφορικά με τη συνολική αναδιάρθρωση στον τρόπο λειτουργίας του σταθμού καθώς και την παραφιλολογία που έχει προκύψει από δημοσιεύματα, ο ΑΝΤ1 ανακοινώνει τα εξής:

• Ο ΑΝΤ1 σε καμία περίπτωση δεν αλλάζει το προφίλ και το μείγμα του προγράμματός του. Αντιθέτως, θα ενισχύσει την ηγετική του θέση τόσο στην ενημέρωση, όσο και στην ψυχαγωγία παρά τη δραματική μείωση των διαφημιστικών εσόδων για το 2015.

• Ο ΑΝΤ1 παραμένει ο μεγαλύτερος εργοδότης στο χώρο των media στην Ελλάδα. Σήμερα απασχολεί περισσότερους εργαζόμενους από όσους απασχολούσε πέρυσι την ίδια εποχή.

• Ο ΑΝΤ1 σέβεται και τηρεί απολύτως τους νόμους που διέπουν τη σχέση της εταιρείας με τους εργαζόμενους.

• Η αναδιοργάνωση του ΑΝΤ1 στα πρότυπα προηγμένων δυτικών τηλεοπτικών δικτύων, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο, ολοκληρώνεται. Ο τρόπος λειτουργίας της εταιρείας τίθεται σε νέες βάσεις, η οργάνωσή της προσαρμόζεται στα σημερινά δεδομένα, χωρίς να αλλοιώνεται ο όγκος και η ποιότητα του παραγόμενου τηλεοπτικού περιεχομένου.

• Η αναδιοργάνωση της εταιρείας κατ’ ουδένα τρόπο δε σχετίζεται με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για διαβούλευση».

Παρ’ όλα αυτά, τις επόμενες ημέρες αναμένονται περαιτέρω απολύσεις, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει νέο κύμα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.