Η ακτιβίστρια Ζοζεφίν στο Αλ Τσαντίρι!

Δείτε τι είπε για την “επίθεση” στον Μάριο Ντράγκι.

Καλεσμένη του Λάκη Λαζόπουλου στο Αλ Τσαντίρι ήταν η 21χρονη ακτιβίστρια Ζοζεφίν Βιτ, η οποία πριν λίγο καιρό είχε καταφέρει να μπει στην συνέντευξη Τύπου της ΕΚΤ και να “επιτεθεί” στον Μάριο Ντράγκι.

«Ήμουν πάρα πολύ νευρική. Δεν το περίμενα ότι θα κατάφερνα να μπω στο κτίριο. Όταν μπήκα είπα ότι μπορεί να είναι η στιγμή μου. Κατάφερα και μπήκα, ανέβηκα στο τραπέζι και έγινε αυτό που έγινε. Δεν το επιλέξαμε, δεν τον εκλέξαμε και όμως αποφασίζει για τις ζωές μας. Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο και γι’ αυτό τότε φώναζα να σταματήσει τώρα η δικτατορία της ΕΚΤ. Για μένα ακτιβισμός δεν είναι να πηγαίνω να ψηφίζω κάθε τέσσερα χρόνια, για μένα σημαίνει να είσαι κανονικά, δικαιωματικά διαρκώς δημοκράτης. Πρέπει να είσαι μια δημοκρατική οντότητα και αυτό έκανα εκείνη τη μέρα, τίποτα παραπάνω. Ανέβηκα και πολύ ειρηνικά και δημοκρατικά πέταξα λίγα κονφετί.

Νιώθω πραγματικά ευτυχής γιατί την αλληλεγγύη που δεν έχει λάβει η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, την έλαβα εγώ ολόκληρη εδώ και ένα 24ωρο που είμαι στην Αθήνα και για αυτό σας ευχαριστώ από καρδιάς. Υπάρχει ένα αφήγημα σε όλη την Ευρώπη που λέει ότι οι λαοί του νότου είναι τεμπέληδες, δεν τους αρέσει να δουλεύουν και ότι υπάρχει και ο σκληρά εργαζόμενος βορράς. Κάτι που προφανώς δεν ισχύει. Είναι αυτό που θέλουν να περάσουν τα ΜΜΕ. Κι εγώ αυτό έκανα. Εκμεταλλεύτηκα τα ΜΜΕ για να δείξω αυτή την αντίθεσή μου, αυτό που δεν ισχύσει. Η Ευρώπη πρέπει να βρει ξανά τις αρχές της αλληλεγγύης που έχει απολέσει.

Παρακολουθώντας την εκπομπή στα παρασκήνια, συγκινήθηκα πάρα πολύ βλέποντας τον Λάκη να μιλάει για τους πρόσφυγες. Η αλληλεγγύη δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, δεν αφορά μόνο την Ευρώπη. Αφορά όλους τους ανθρώπους αυτού του κόσμου. Και άλλωστε κι εγώ με αυτή την προσπάθεια αυτό θέλω να κάνω. Και με το καινούργιο κίνημα που προσπαθώ να υποστηρίξω, το “Refuges welcome”, όπως βλέπετε και στο μπλουζάκι μου, θέλω ακριβώς αυτό να υπενθυμίσω σε όλους τους λαούς. Ότι οι πρόσφυγες είμαστε εμείς, οι πρόσφυγες είναι παντού και πρέπει να φερθούμε με ανθρωπιά σε όλους τους ανθρώπους που υποφέρουν σε όποια χώρα κι αν βρίσκονται».