Happy Traveller στην Ινδία και το Ταζ Μαχάλ

Happy Traveller

Happy Traveller, σήμερα στις 17:45 στον ΣΚΑΙ.

Το Happy Traveller ολοκληρώνει το κορυφαίο του ταξίδι στην Ινδία, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου με το τέλος της κλασικής διαδρομής του χρυσού τριγώνου και την επίσκεψη στην πόλη Άγκρα και το διάσημο Ταζ Μαχάλ.

Οι ταξιδιώτες μας πηγαίνουν στο εθνικό πάρκο Ranthambhore για σαφάρι με την ελπίδα να δουν τίγρεις από κοντά. Στη γειτονική πόλη, σκαρφαλώνουν ψηλά σε βράχια για να δουν εντυπωσιακούς ινδουιστικούς ναούς μέσα σε σπηλιές ενώ το βράδυ διανυκτερεύουν σε ένα πολύ ιδιαίτερο δωμάτιο – σκηνή.

Στη συνέχεια της διαδρομής, κάνουν μια στάση και βλέπουν ένα πολύ περίεργο τεράστιο πηγάδι με σκαλιά, όπου εδώ και αιώνες μαζεύουν νερό την εποχή των μουσώνων. Αμέσως μετά, κάνουν βόλτα στην εντυπωσιακή κόκκινη πόλη Fatehpur Sikri και θαυμάζουν τα επιβλητικά ανάκτορα.

Τελευταίος σταθμός της διαδρομής τους είναι η πόλη Άγκρα, όπου βρίσκεται το ιστορικό οχυρό της Άγκρα και το μεγαλειώδες Ταζ Μαχάλ! Το παγκοσμίου φήμης αξιοθέατο, που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα και περιλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.