Γρηγόρης Βαλτινός: «Αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι νωρίτερα, θα είχαμε ξεμπερδέψει σε έναν μήνα»

Γρηγόρης Βαλτινός

"Δεν μπορεί να έχει φυλακιστεί δύο χρόνια κάπου, να έχει χάσει τη δουλειά του, να μην μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά του και να πάει να κάτσει δίπλα σε κάποιον, ο οποίος έχει διάφορες θεωρίες και να κολλήσει", αναφέρει ο Γρηγόρης Βαλτινός.

Με αφορμή την απόφαση που πήρε ο Άρης Σερβετάλης να εγκαταλείψει την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστούσε, ο Γρηγόρης Βαλτινός σχολίασε σχετικά στο Πρωινό:

«Αυτή τη στιγμή γίνεται ένας πόλεμος, όλη η ανθρωπότητα κυνηγά έναν αόρατο εχθρό. Είναι σαν να σου λέει ο άλλος «Κοίταξε να δεις, επειδή στην πρώτη γραμμή πέφτουν σφαίρες, πήγαινε εσύ, εγώ θα μείνω πίσω και όταν καθαρίσει το τοπίο θα έρθω κι εγώ. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι μπαίνουν στην διαδικασία της δοκιμής γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή και κάποιοι δεν μπαίνουν. Θες από εγωισμό, θες από ναρκισσισμό, θες από ότι «εγώ δεν θέλω να αρρωστήσω»; Μα ούτε εγώ θέλω να αρρωστήσω».

«Είμαι από αυτούς που έδωσαν μάχη για να γίνουν οι χώροι των θεάτρων αμιγώς για εμβολιασμένους. Κάποιος που μπαίνει σε έναν δημόσιο χώρο πρέπει να νιώθει ασφαλής. Δεν μπορεί να έχει φυλακιστεί δύο χρόνια κάπου, να έχει χάσει τη δουλειά του, να μην μπορεί να μεγαλώσει τα παιδιά του και να πάει να κάτσει δίπλα σε κάποιον, ο οποίος έχει διάφορες θεωρίες και να κολλήσει. Δεν μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο έναν πολτό και να πούμε μπείτε όλοι μαζί μέσα, μπάτε σκύλοι αλέστε. Αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι νωρίτερα, θα είχαμε ξεμπερδέψει σε έναν μήνα, αυτό είναι σίγουρο», ανέφερε ο Γρηγόρης Βαλτινός.