Γρηγόρης Βαλλιανάτος: «Τα πρώτα χρόνια είχα ξένους γκόμενους, οι Έλληνες δεν το άντεχαν και το θεωρούσα φυσιολογικό»

Γρηγόρης Βαλλιανάτος

"Ποτέ δεν έκανα coming out στην πραγματικότητα" εξομολογήθηκε, μεταξύ άλλων, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Στο Στούντιο 4 βρέθηκε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, το απόγευμα της Παρασκευής, προκειμένου να παραχωρήσει μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων, μάλιστα, ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για την προσωπική του ζωή και τις σεξουαλικές του αναζητήσεις εξηγώντας τον λόγο που δεν προχώρησε ποτέ σε coming out.

Ειδικότερα, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος σημείωσε χαρακτηριστικά πως «όλα αυτά τα χρόνια πρόσεχα τα πάντα. Τι λέω, τι φοράω, που είμαι, με ποιον είμαι, πως είμαι. Δεν είμαι ένας που «ο Βαλλιανάτος είπε και εγώ επωφελήθηκα», είμαι ο Βαλλιανάτος που τα είπε. Άρα πρέπει να κάνω δυο ρόλους, εκείνον του τροχονόμου και εκείνον του οδηγού. Δύσκολο; Δύσκολο. Φίλους δεν έχασα αλλά πρόσεχα. Φαντάσου ότι πρόσεχα για τον γκόμενο μου πάρα πολύ, τον οποιονδήποτε, γιατί ήξερα πως, όταν περπατάμε στον δρόμο, θα δείχνουν αυτόν και όχι εμένα. Δηλαδή με ενδιέφερε να μην στραβώσει, ήταν πολύ δύσκολο».

«Τα πρώτα χρόνια είχα ξένους γκόμενους γιατί οι Έλληνες δεν το άντεχαν. Και το θεωρούσα φυσιολογικό, αλλά τι να κάνεις… Στην τηλεόραση δεν με έβγαζε κανένας να μιλήσω για τους γκέι, γιατί η ελληνική τηλεόραση το ’85 δεν μιλούσε για τους γκέι. Επειδή όμως είναι κακά παιδιά, είμαστε εμείς τα ινδικά χοιρίδια που πάνω μας πειραματίστηκαν οι πάντες για πολλά χρόνια

«Ποτέ δεν έκανα coming out στην πραγματικότητα. Η οικογένεια μου δεν ήταν καθόλου εντάξει γι’ αυτό αλλά είναι μια οικογένεια που διάλεξε να το λέει διαφορετικά. «Σ’ αγαπάμε, δεν θέλουμε να μιλήσουμε για αυτό το κακό πράγμα που κάνεις». Ο πατέρας μου μού έλεγε ένα καταπληκτικό πράγμα, «εγώ έμαθα… να μην είμαι ποτέ, εάν όμως ήμουν, θα έκανα αυτά που κάνεις και εσύ». Αυτό δεν είναι μεγαλειώδες; Δηλαδή αν είσαι μικρό παιδί και σου πουν οι γονείς ότι είσαι καλό παιδί και πας καλά, τότε έχεις μια σιγουριά και ένα θάρρος. Αυτό είναι ένα σπουδαίο προσόν για έναν άνθρωπο που μιλάει με γλώσσα μεγάλη» συμπλήρωσε, ακόμα, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος μιλώντας με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο στην ΕΡΤ.