Γρηγόρης Λέων: Η πρώτη φορά στο νεκροτομείο – «Ακούς περίεργους ήχους, κάποιοι αντιδρούν άσχημα»

Γρηγόρης Λέων

«Κάποιος που δεν με ξέρει ίσως παρεξηγήσει το χιούμορ του ιατροδικαστή. Με ρωτάνε πως πάει η δουλειά και λέω… ψόφια πράγματα», λέει ο Γρηγόρης Λέων.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων έδωσε συνέντευξη στο «MEGA Καλημέρα» και τη Χριστίνα Πατσιώκα και μίλησε για τη ζωή του, τη σύζυγό του, τον 10 ετών γιο του και την επαγγελματική πορεία του.

«Τα πάντα τα ζυγίζω και βλέπω ποιό είναι το κοινωνικό όφελος σε σχέση με εμένα προσωπικά. Νομίζω καταφέραμε και απελευθερώσαμε ανθρώπους που είχαν να συνεισφέρουν στο θέμα της Πάτρας. Εάν φοβόμουν δεν θα ήμουν ιατροδικαστής. Δεχόμουν ανακοινώσεις ακόμα και από συνάδελφους. Υπήρξαν και υπερβολές με ανώνυμα τηλεφωνήματα», είπε αρχικά ο Γρηγόρης Λέων.

Ο Γρηγόρης Λέων είπε στη συνέχεια; «Την πρώτη φορά στο νεκροτομείο ακούς περίεργους ήχους, κάποιοι φοιτητές αντιδρούν ιδιαίτερα άσχημα. Το μόνο δύσκολο στην δουλειά μας είναι όταν για παράδειγμα ξυπνήσει ο γιος μου και βλέπει τα βιβλία ιατροδικαστικής. Ο γιος μου φοβάται λιγότερο τις ιατροδικαστικές φωτογραφίες από την γυναικά μου.

Η σύζυγός μου στην αρχή σίγουρα λόγω επαγγέλματος δεν θα με είδε και πολύ θετικά. Μετά την ενθουσίασε μάλλον. Είμαστε 11 χρόνια παντρεμένοι με την γυναίκα μου, γνωριστήκαμε μέσω κοινών φίλων. Δεν έχασα ευκαιρία, ζήτησα τηλέφωνο, ήμουν μαχητής. Στον γιο μου, που είναι 10 χρόνων, δυστυχώς έχει αρχίσει να του αρέσει το επάγγελμα μου».

Τέλος, ο Γρηγόρης Λέων τοποθετήθηκε σχετικά με το «μακάβριο χιούμορ» των ιατροδικαστών καθώς και για τα… μαλλιά του: «Στο σχολείο, μού έλεγαν τι ωραία μαλλιά που έχω, τώρα τους λέω αστειευόμενος πως με γκαντέμιασαν. Κάποιος που δεν με ξέρει ίσως παρεξηγήσει το χιούμορ του ιατροδικαστή. Με ρωτάνε πως πάει η δουλειά και λέω… ψόφια πράγματα».