Ο Μέμος Μπεγνής βρέθηκε καλεσμένος στο The 2Night Show το βράδυ της Δευτέρας 29/06 και μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για το πρόσφατο ταξίδι του στη Σρι Λάνκα, περιγράφοντάς τη ως ένα από τα ελάχιστα μέρη του κόσμου που έχουν παραμείνει αναλλοίωτα.
«Νομίζω ότι, αν υπήρχε παράδεισος επί της γης, θα ήταν η Σρι Λάνκα. Γιατί είναι από τα λίγα μέρη που έχουν μείνει αναλλοίωτα στο χρόνο και δεν έχει μπει ο άνθρωπος για να το καταστρέψει», ανέφερε αρχικά ο ηθοποιός.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Και πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι είναι πολύ φτωχοί, αλλά πάρα πολύ χαρούμενοι. Είναι μ’ ένα χαμόγελο, μια ευγένεια, μια καθαριότητα απίστευτη. Βλέπουμε κάποια στιγμή γύρω στα 30-40 παιδάκια με άσπρα ντυμένα που περπατούσαν στο δρόμο και ρωτήσαμε τον οδηγό τι είναι αυτά τα παιδάκια. Μας είπε: “Κάθε Κυριακή, τα παιδιά αυτά τα πηγαίνουμε στους ναούς για να μάθουν πώς να είναι ευτυχισμένα”».
Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο οποίος σχολίασε: «Πω, πω, τι λες τώρα! Ξέρεις πόσα χρόνια το ζητάω, γιατί δεν κάνετε μάθημα ευτυχίας στα σχολεία; Το μόνο που τους κάνετε είναι πώς θα κάνουν αυτό και το άλλο, κι άλλωστε κανείς δεν μας μίλησε για την ευτυχία».
Ο ηθοποιός συμφώνησε με τον παρουσιαστή. «Φορτώνουμε τα παιδιά με άγχος συνεχώς και τους λέμε ότι πρέπει να πετύχεις αυτό, πρέπει να πετύχεις το άλλο. “Αυτός είναι καλύτερος από σένα, άρα κι εσύ πρέπει να τον ξεπεράσεις”. Βλέπεις σε μια χώρα που οι άνθρωποι στην ουσία πεινάνε, πώς είναι ευτυχισμένοι με τα λίγα. Γιατί τελικά λίγα πράγματα χρειαζόμαστε στη ζωή μας, αυτό είναι γεγονός πια», είπε καταλήγοντας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ