Γουίλι Καλβουρτζής: Η αλήθεια για την καταγωγή του και η …κατασκοπεία

Γουίλι Καλβουρτζής

Τι αποκάλυψε ο Γουίλι από το Survivor για το όνομα του;

Το όνομα του συζητήθηκεμε με την άφιξη του στο Survivor, αφού o Γουίλι Καλβουρτζής, μπήκε μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Πασχούλα. Πολύ περισσότερο βέβαια, όταν η Ελισάβετ Αϊνατζιόγλου τον έγραψε ως Γίλι κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας στο Συμβούλιο του Νησιού.

Ο Γουίλι Καλβουρτζής καλεσμένος στον Θέμο Αναστασιάδη, εξήγησε την προέλευση του ονόματος του, αφηγούμενος την ιστορία του παππού του, που είχε μέσα και …μια δόση κατασκοπείας.

[dfp_ads id=236982]

«Το Γουίλι βγαίνει από τον παππού μου, ο οποίος έχει αγγλική καταγωγή. Τον έλεγαν Γουίλι και με βάφτισαν κι εμένα. Ήταν Άγγλος. Στον Β’ Παγκόσμιο, ο παππούς μου ήταν 5 χρονών, οι Γερμανοί βομβάρδισαν το Λονδίνο και το ισοπέδωσαν μέσα σε 3 νύχτες. Τότε η προγιαγιά μου, η μαμά του δηλαδή, με τον πατέρα του, τον πήραν και κατέβηκαν στον Ελλάδα, για να γλιτώσουν από όλη την ιστορία. Εδώ δεν είχαν έρθει ακόμα οι Γερμανοί. Μείναν εδώ. Η προγιαγιά μου έμαθε κάποια ελληνικά και βοηθούσε τους Άγγλους στο κομμάτι με κατασκοπείες και τέτοια. Ζήσαν ως Άγγλοι στην Ελλάδα. Τους είχαν στην μπούκα όλοι. Τους κρύβαν γενικότερα και τους Άγγλους στρατιώτες που έρχονταν να βοηθήσουν τους Έλληνες, τους έκρυβαν» εξήγησε ο Γουίλι.