Γλυκές αλχημείες: Τούρτα βανίλιας με φράουλες και ροδόνερο

Γλυκές αλχημείες

Σήμερα στις 19:00 στον ΣΚΑΙ.

O Στέλιος Παρλιάρος και οι Γλυκές Αλχημείες σε μια εκπομπή γλυκιά σαν φράουλα. Το Σάββατο 13 Μάιου στις 19.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Το Σάββατο, οι «Γλυκές Αλχημείες» φέρνουν στο επίκεντρο την απόλυτη πρωταγωνίστρια της άνοιξης, την υπέροχη, κατακόκκινη και δροσερή φράουλα. Η γεύση της είναι τόσο ξεχωριστή και αγαπημένη που μπορεί να απογειώσει τα πάντα: από κέικ, τούρτες και κρέμες, μέχρι ζελέ, πίτες και γρανίτες. Το άρωμά της, τόσο μεθυστικό που δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα ακόμα και στην πιο απλή δημιουργία. Γι’ αυτό, ο Στέλιος Παρλιάρος αποφάσισε να παρουσιάσει τρεις από τις πιο αγαπημένες του συνταγές με φράουλες. Υπέροχη και ελαφριά τούρτα με φράουλες και ανθρακούχο νερό, μια εντυπωσιακή τούρτα βανίλιας με φράουλες και ροδόνερο, αλλά και ένα ιδιαίτερο ρυζόγαλο με βανίλια και φράουλες.

Για αρχή, μια δροσερή και ανάλαφρη, φραουλένια τούρτα με ανθρακούχο νερό και κομματάκια από φρέσκες φράουλες. Τόσο λαχταριστή και ιδιαίτερη, που δε θα πιστεύετε ότι φτιάχνεται μόνο με τέσσερα υλικά! Τόσο εύκολη, που θα γίνει αγαπημένη λύση για τα ζεστά απογεύματα της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Για τη συνέχεια, τούρτα βανίλιας με φράουλες και ροδόνερο. Τρεις στρώσεις από ελαφρύ παντεσπάνι αμυγδάλου, εκλεκτή κρέμα που ξεχειλίζει από αρώματα βανίλιας και τριαντάφυλλου, αλλά και ολόφρεσκες φράουλες. Ο Στέλιος ολοκληρώνει την υπέροχη αυτή δημιουργία στολίζοντάς τη με πέταλα λουλουδιών, για την απόλυτη ανοιξιάτικη πανδαισία.

Για το τέλος, ρυζόγαλο με βανίλια και φράουλες. Το αγαπημένο και ανεπιτήδευτο ρυζόγαλο αποκτά τον πιο δροσερό και νόστιμο συνεργό, τη φράουλα. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

«Γλυκές Αλχημείες», γεμάτες από την παθιασμένη γεύση, το παιχνιδιάρικο άρωμα και τα ρομαντικά χρώματα της φράουλας.

Για το τέλος, υπέροχα χειροποίητα αμυγδαλωτά με φράουλες, μέλι και επικάλυψη από καρύδα. Μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της κλασικής συνταγής,  με γεύση εξωτική, αντάξια και για διάσημους και για μαχητές!