Γλυκές Αλχημείες: Ο Στέλιος Παρλιάρος συναντά τον Frederic Bau

Έναν σπουδαίο Γάλλο ζαχαροπλάστη συναντά ο Στέλιος Παρλιάρος στις «Γλυκές Αλχημείες» το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 20.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Σε μια μικρή γαλλική πόλη, το Tain l’ Hermitage, εκεί που όλα γύρω σου μυρίζουν σοκολάτα, ο σπουδαίος Γάλλος ζαχαροπλάστης δημιουργεί δύο «ολοκαίνουργια» γλυκά … που τα ξέρουμε όλοι.
Και οι ομορφιές του Tain l’ Hermitage δεν τελειώνουν με τις υψηλές τεχνικές της ζαχαροπλαστικής. Η βόλτα στις όχθες του Ροδανού ποταμού, τα γραφικά σοκάκια, το εξαιρετικά ενδιαφέρον μουσείο της σοκολάτας, η υπέροχη φύση συνθέτουν μια εικόνα μαγική!
Ο Στέλιος μας καλεί απολαύσουμε την τέχνη ενός μεγάλου δημιουργού, αλλά και τις ομορφιές που κρύβει μια μικρή πόλη στη Νότια Γαλλία.

Millefeuille suzette (μιλφέιγ σουζέτ). Ο Frederic Bau ετοιμάζει για εμάς μια παραλλαγή των κρεπ σουζέτ, που όλοι γνωρίζουμε. Το τραγανό λεπτό μπισκότο με τα διακριτικά αρώματα αμυγδάλου και γλυκάνισου, με κρέμα σοκολάτας ενδιάμεσα φτιαγμένη με ιδιαίτερη τεχνική, η υπέροχη σως σοκολάτας και πορτοκαλιού και οι καραμελωμένες φέτες πορτοκάλι, συνθέτουν ένα μοναδικό γλυκό. Με ακαταμάχητη γοητεία στην γεύση και την όψη.

Τιραμισού. Μια εναλλακτική προσέγγιση του τιραμισού. Μία κρέμα, τρεις διαφορετικές γεύσεις, τρεις διαφορετικές υφές. Η πρώτη αποκαλύπτει τα αρώματα της καραμελωμένης σοκολάτας, η δεύτερη του ουίσκι και η τρίτη μεταμορφώνεται σε ένα αφρό που ξεχειλίζει από το άρωμα του καφέ. Και σερβίρεται σε ποτήρι, μαζί με μυρωδάτα σαβουαγιάρ.
Απολαύστε τις δημιουργικές προτάσεις του διεθνώς αναγνωρισμένου chef patissier, Frederic Bau, σε ένα ξεχωριστό επεισόδιο.