Γλυκές Αλχημείες με… μήλο!

Γλυκές Αλχημείες

Αφιερωμένη στο μήλο είναι η εκπομπή «Γλυκές Αλχημείες» με τον Στέλιο Παρλιάρο, το Σάββατο 26 Νοέμβριου  στις 20.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Αυτό το Σάββατο πρωταγωνιστής της εκπομπής είναι το μήλο, ο βασιλιάς των φθινοπωρινών φρούτων. Σαρκώδες, δροσερό και γεμάτο βιταμίνες, το μήλο έχει όλα τα προσόντα για να αναδείξει κάθε πίτα, τάρτα και άλλο γλυκό. Γι’ αυτό, ο Στέλιος Παρλιάρος φτιάχνει την αγαπημένη όλων μηλόπιτα σε μια άλλη εκδοχή, καθώς και μια υπέροχη τάρτα Νορμανδίας. Στη συνέχεια, μας δείχνει μια νόστιμη συνταγή για ατομικά κέϊκ μήλου. Και για το τέλος, η εναλλακτική και σύγχρονη συνταγή της ημέρας: ένα νόστιμο γλυκό σαλάμι με γέμιση από χουρμάδες.

[dfp_ads id=236982]

Μηλόπιτα, ένα εύκολο αλλά πεντανόστιμο γλυκό για όλες τις ώρες. Σε αυτή τη συνταγή ο Στέλιος χρησιμοποιεί αμυγδαλόσκονη, αλεύρι και καστανή ζάχαρη και δημιουργεί μια υπέροχη, αρωματική και ψιχουλιαστή ζύμη πάνω από τα μήλα. Σερβίρεται με κουτάλι και σίγουρα ικανοποιεί τους λάτρεις της μηλόπιτας!

Η τάρτα Νορμανδίας είναι ένα γλυκό από τη Βόρεια Γαλλία με πλούσια ιστορία και εντυπωσιακή εμφάνιση. Η χειροποίητη ζύμη της τάρτας υποδέχεται μια λαχταριστή κομπόστα μήλου αρωματισμένη με κανέλα και καλύπτεται με φέτες φρέσκου μήλου, για ένα όμορφο αποτέλεσμα.

Η τρίτη συνταγή είναι ατομικά κέϊκ μήλου. Η πλούσια ζύμη τους ξεχωρίζει χάρη στο μέλι, την κανέλα, το φρέσκο τζίντζερ και φυσικά τα μήλα που περιέχει. Το καλύτερο; Είναι ατομικά, για να μη γίνουν ποτέ το μήλον της έριδος!

Η εναλλακτική και σύγχρονη συνταγή της ημέρας είναι ένα υπέροχο σαλάμι από χουρμάδες. Περιέχει σουσάμι, κολοκυθόσπορους και ηλιόσπορους που δίνουν μια τραγανή πινελιά. Επικαλύπτεται με αποξηραμένη ινδική καρύδα. Ένα εύκολο γλυκό από απλά και θρεπτικά υλικά, γεμάτο ενέργεια και πλούσια γεύση.