Γλυκές αλχημείες: Μιλφέιγ νηστίσιμο από τον Στέλιο Παρλιάρο

Σήμερα στις 20:00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Τρία απίθανα γλυκά ζύμης θα ετοιμάσει ο Στέλιος Παρλιάρος στις «Γλυκές Αλχημείες» το Σάββατο 16 Απριλίου στις 20.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Στέλιος Παρλιάρος και θα ενθουσιάσει σίγουρα όλους τους… φίλους του φύλλου! Είτε νηστεύετε είτε όχι, είτε προτιμάτε τη ζύμη κουρού, τη σφολιάτα ή το φύλλο κρούστας, αν λατρεύετε το φύλλο σ’ αυτό το επεισόδιο θα βρείτε σίγουρα τη νέα αγαπημένη σας γλυκιά συνταγή.

Η πρώτη συνταγή που θα δείξει ο Στέλιος είναι οι φλογέρες με αμυγδαλόπαστα. Χρυσαφένιο και ανάλαφρο φύλλο κρούστας τυλίγει μια χειροποίητη αμυγδαλόπαστα αρωματισμένη με χυμό και ξύσμα φρέσκων πορτοκαλιών. Το αποτέλεσμα; Ολόγλυκες και τραγανές φλογέρες με τόσο… τέλειες διαστάσεις που κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο μία!

Για τις μηλόπιτες με σοκολάτα , η ζύμη κουρού είναι η ιδανική βάση. Μια λαχταριστή γέμιση από σοκολάτα, αμυγδαλόσκονη και καστανή ζάχαρη στολίζεται με λεπτές φέτες φρέσκου μήλου και «ξαπλώνει» πάνω σε μια τραγανή ζύμη κουρού. Ο,τι καλύτερο για τον πρωινό καφέ αλλά και για όλες τις ώρες.

Ένα μιλφέιγ νηστίσιμο αλλά πολύ ιδιαίτερο προτείνει για το τέλος ο Στέλιος Παρλιάρος. Δύο στρώσεις από υπέροχο φύλλο σφολιάτας κλείνουν ανάμεσά τους έναν σοκολατένιο θησαυρό από κουβερτούρα, γάλα καρύδας και ταχίνι. Θα είναι σίγουρα το πιο ξεχωριστό μιλφέιγ που έχετε φτιάξει!