Γλυκές αλχημείες: Κρεμ καραμελέ και πάστα σεράνο

Γλυκές Αλχημείες

Σήμερα στις 19:00 στον ΣΚΑΙ.

O Στέλιος Παρλιάρος και οι Γλυκές Αλχημείες σε μια εκπομπή αφιερωμένη στην εποχή της δεκαετίας του ’70.

Μπορεί μια αγαπημένη γεύση να κουβαλά μαζί της πρόσωπα και εποχές, αναμνήσεις και συναισθήματα; Μπορεί μια και μόνη κουταλιά ενός αγαπημένου γλυκού να γίνει η αφορμή για ένα ταξίδι στο παρελθόν; Αυτό το Σάββατο ο Στέλιος Παρλιάρος μας οδηγεί σε γευστικές αναμνήσεις μιας… άλλης εποχής, της δεκαετίας του ’70. Τότε που νέες επιρροές άρχισαν να στέκονται περήφανα πλάι στα παραδοσιακά γλυκά και τα οικογενειακά κεράσματα άρχισαν να έρχονται πιο συχνά από το ζαχαροπλαστείο παρά από την κουζίνα του σπιτιού μας. Στην πρώτη περίπτωση ανήκει η κλασική κρεμ καραμελέ, ενώ στη δεύτερη η πιο εντυπωσιακή πάστα σεράνο. H «εναλλακτική και σύγχρονη» συνταγή της ημέρας είναι τρούφες με αβοκάντο, μια εύκολη αλλά λαχταριστή επιλογή.

Πρώτος σταθμός στο ταξίδι μας στη δεκαετία του ’70, η κρεμ καραμελέ. Πασίγνωστη και πολυαγαπημένη, η κρεμ καραμελέ έχει γράψει τη δική της γλυκιά ιστορία, καθώς ήταν κάποτε πρώτη επιλογή στους καταλόγους όλων των ελληνικών εστιατορίων. Αν λοιπόν σας έχει λείψει μια αυθεντική, καλοφτιαγμένη, γλυκιά αλλά και αεράτη κρεμ καραμελέ ο Στέλιος Παρλιάρος είναι εδώ με την απόλυτη συνταγή.

Η δεύτερη αγαπημένη συνταγή από το παρελθόν είναι η κλασική και… διπλά σοκολατένια πάστα σεράνο. Δημιουργήθηκε προς τιμήν της Χιλιανής τραγουδίστριας Ροζίτα Σεράνο και κάνει θραύση τη δεκαετία του ’70 μέχρι σημερα. Σιροπιαστό, σοκολατένιο παντεσπάνι σε τρεις στρώσεις και ανάμεσά τους λαχταριστή σοκολατένια κρέμα με κουβερτούρα. Σήμα κατατεθέν, το κατακόκκινο κερασάκι από πάνω, που είναι αρκετό για να φέρει στη μνήμη μας με κάθε λεπτομέρεια την αυθεντική της γεύση.

Για το τέλος, υπέροχες και ντελικάτες τρούφες από σοκολάτα και πολτοποιημένο αβοκάντο, με επικάλυψη από κακάο. Ένα διαφορετικό αλλά και ελαφρύ γλύκισμα για κάθε περίσταση.