Γιοβάννα: «Η μητέρα μου δεν με αγκάλιασε ποτέ, δεν χαιρόταν με τη χαρά μου»

Γιοβάννα

"Μου είχε πει "Δεν έμοιασες σε μένα που είμαι όμορφη, έμοιασες στον πατέρα σου που ήταν άσχημος", ήμουν 12 χρονών".

Την τραγουδίστρια Γιοβάννα φιλοξένησαν στο Στούντιο 4 η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και ο Θανάσης Αναγνωστόπουλος και μίλησαν για πολλές άγνωστες πτυχές της ζωής της, όπως για την ιδιαίτερη σχέση που είχε με τη μητέρα της.

«Η μητέρα μου ήθελε να ζήσει μέσα από μένα. Δεν νομίζω ότι χαιρόταν με τη χαρά μου, χαιρόταν με τη χαρά που έπαιρνε επειδή εγώ έκανα κάτι. Τα είχα καταλάβει όλα, αλλά δεν τολμούσα, ήμουν πολύ δειλή.

Έχω μόνο ένα παράπονο, μία πίκρα, γιατί ο μόνος άνθρωπος που τάχθηκε από τη φύση, από τον Θεό να έρθει κοντά με το πλάσμα που έφερε στον κόσμο είναι η μάνα. Τους δένει μια αόρατη κλωστή, η οποία δεν αλλάζει με τίποτα. Αυτή η κλωστή δεν υπήρχε. Υπάρχουν γυναίκες που απλώς γεννάνε, αλλά δεν είναι μάνες», εξομολογήθηκε η Γιοβάννα.

«Δύο χρόνια πριν πεθάνει, 93 ετών, με πήρε τηλέφωνο κλαίγοντας, με λυγμούς και μου είπε: «Με συγχωρείς παιδάκι μου για όσα σου έχω κάνει. Ούτε τότε άνοιξα το στόμα μου για να της πω κάτι, σιώπησα», εξομολογήθηκε η Γιοβάννα και συνέχισε:

«Μου είχε πει «Δεν έμοιασες σε μένα που είμαι όμορφη, έμοιασες στον πατέρα σου που ήταν άσχημος», ήμουν 12 χρονών. Το σέρνω ακόμα μαζί μου, μου στέρησε την αυτοπεποίθησή μου. Πήγαινα να φάω με φίλους και τα χέρια μου έτρεμαν επειδή ήμουν άσχημη.

Δεν με χάιδεψε, δεν με αγκάλιασε ποτέ.

Έκανα τα πάντα και στάθηκα κοντά της την ώρα που έφευγε, την φρόντισα έτσι όπως δεν έχει φροντίσει παιδί μια αγαπημένη μάνα. Δεν διανοήθηκα ποτέ να την κλείσω σε οίκο ευγηρίας».