Γιώργος Βογιατζής: «Η μητέρα του Leonardo DiCaprio μας φρόντιζε και μας κρατούσε το σπίτι»

«Της έδινα πάντα 50 δολάρια παραπάνω, γιατί κάθε φορά κάπου τα «έχανε»

Ο Γιώργος Βογιατζής διηγήθηκε στον Άρη Βασιλειάδη στην συνέντευξή του στο περιοδικό People τις δυσκολίες που πέρασε μέχρι να τα καταφέρει, αλλά και τη σχέση που είχε με τον Leonardo Di Caprio όταν η μητέρα του κρατούσε και φρόντιζε το σπίτι του. 

 Ποιες ήταν οι δυσκολίες σας;

Μου λέει, για παράδειγμα, η Κασσάν­δρα «τι ωραία που ερχόταν σπίτι μας ο Warren Beatty και ο Benicio Dol Toro!». Ξεχνάνε, όμως, τι τράβηξε η Urmila, η μητέρα του Leonardo DiCaprio.

Τι τράβηξε λοιπόν;

Μας φρόντιζε και μας κρατούσε το σπίτι, έτρεχε όλη μέρα συνέχεια και πλή­ρωνε τους λογαριασμούς μας – αν και της έδινα πάντα 50 δολάρια παραπάνω, γιατί κάθε φορά κάπου τα «έχανε».

Και ο μικρός Leonardo πού ήταν;

Αυτό το παιδί ήταν σαν πριγκιπάκι εκεί μέσα. Με τα μαλλάκια του πάντα καλοχτενισμένα προς τα πίσω. Κόσμος μπαινόβγαινε σπίτι τους, κάπνιζαν, έπι­ναν, αλλά εκείνος καθόταν μονίμως μπροστά στην τηλεόραση, σαν να μην τον άγγιζε η κατάσταση γύρω του, και παρακολουθούσε απορροφημένος τα πάντα. Μόνος του και σοβαρός. Δεν ήξερε καν ποιος ήταν ο πατέρας του.

Και πώς στράφηκε στον κινηματογράφο;

Εγώ της είπα να τον στείλει. Στην άθλια συνοικία όπου έμεναν γύριζαν ένα διαφημιστικό και έκαναν δοκιμαστικά σε τέσσερα παιδάκια. Και μου λέει η μητέρα του, που είναι Γερμανίδα: «Επειδή δεν ξέρω άλλον ηθοποιό, να σου δείξω την κασέτα με το διαφημιστικό, να μου πεις αν αξίζει ο Leonardo, μήπως βγάλουμε κανένα φράγκο;». Είδα την κασέτα, ο μι­κρός ήταν αριστούργημα και της είπα: «Urmila, δεν ξέρω αν βλέπω καλά, αλλά ο μικρός έχει πολύ ταλέντο. Τότε άρχισε να τον τρέχει δεξιά και αριστερά, να κάνει διάφορα διαφημιστικά και περάσματα. Ώσπου μια μέρα ήρθε όλο χαρά με ένα τζιπάκι, για να μου πει πως μετακόμισε και δεν μπορεί πλέον να κρατάει το σπίτι μου. «Τον πήρανε σε μια ταινία με τον Robert de Niro, τις Αγεφύρωτες Σχέσεις, και μας έδωσαν 25.000 δολάρια» μου είπε. Πολλές φορές αναρωτιέμαι τι να κάνει τώρα η Urmila με τα εκατομμύρια του γιου της!

Περίμενες αυτή την εξέλιξή του;

Η περίπτωσή του είναι μία στο εκα­τομμύριο. Είναι μοναδικό φαινόμενο το πώς αυτό το λιγομίλητο παιδάκι, το οποίο έμοιαζε με κοριτσάκι, εξελίχθηκε σε τόσο σπουδαίο ηθοποιό, σούπερ σταρ. Και μετά λένε για σχολές και μεθόδους… Ποιες σχολές; Καμία σχολή δεν τέλειωσε ο DiCaprio!

Διαβάστε ακόμα:

«Μου έμαθε να παίζω πόκερ και του κέρδισα 10.000 λίρες σε μια παρτίδα»