Γιώργος Θεοφάνους: Η άγνωστη ιστορία πίσω από τη συνεργασία με την Χαρούλα Αλεξίου

Γιώργος Θεοφάνους

"Βρέθηκα σε λίγες μέρες να κάθομαι στο ίδιο σκαμπό" ομολόγησε ο Γιώργος Θεοφάνους.

Αναδρομή σε σταθμούς της καλλιτεχνικής του πορείας έκανε ο Γιώργος Θεοφάνους, το μεσημέρι της Κυριακής, μέσα από την εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha. Μεταξύ άλλων, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης αποκάλυψε τις άγνωστες ιστορίες πίσω από τα επιτυχημένα τραγούδια «Τα καλύτερα θα’ ρθούν» και «Καρδιά μου μην ανησυχείς».

Ειδικότερα, μέσα σε όλα, ο Γιώργος Θεοφάνους δήλωσε πως «πάντα μέσα στο κεφάλι μου γύριζε και γυρνάει η φράση που λέει ότι «τα καλύτερα θα ‘ρθουν» γιατί είναι αυτά που έχω ονειρευτεί. Δεν έχουν γίνει ακόμα οπότε πάντα σκέφτομαι θετικά, τα ωραία που θα έρθουν και όχι τα άσχημα που θα τα χαλάσουν. Όταν έγραψα αυτό το τραγούδι ήταν το πρώτο που πήγα στην Χαρούλα Αλεξίου. Για να φτάσω στην Χαρούλα υπήρξε το τηλεφώνημα της, «γεια σου Γιώργο, είμαι η Χαρούλα Αλεξίου». Λέω, «καλά ποιος μου κάνει πλάκα τώρα πρωί πρωί;». Βρέθηκα σε λίγες μέρες να κάθομαι στο ίδιο σκαμπό. Μου ζήτησε από μένα, τον δημιουργό, να της τραγουδήσω αυτό που της είχα γράψει».

«Το τραγούδι «Καρδιά μου μην ανησυχείς» ήταν αυτό που βάπτισε την συνεργασία με τον Αντώνη Ρέμο και ήταν δύσκολο. Είχε ένα ραπ περίεργο στο κουπλέ το οποίο έπρεπε να το κάνει δείγμα στον Αντώνη όπως φανταζόμουν να το πει. Δεν είχα γράψει και τους στίχους ακόμα. Ήταν η εποχή τότε με τον πόλεμο και τους Ταλιμπάν. Πριν γράψω τους στίχους πάνω σε αυτό το τραγούδι, το είχα ονομάσει «Ταλιμπάν» στους φακέλους μου. Μπήκα μέσα και έκανα ότι μιλούσα αραβικά όταν του έκανα το ραπ κομμάτι» συμπλήρωσε ο Γιώργος Θεοφάνους στην ψυχαγωγική εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού στον Alpha.