Γιώργος Πυρπασόπουλος: «Το βρήκα τελείως άδικο»

Γιώργος Πυρπασόπουλος

"Την περίοδο που ήμουν πρόεδρος, το ΣΕΗ ήταν πολύ κομματοποιημένο" δηλώνει ο Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα. Ο γνωστός ηθοποιός σχολιάζει τις εξελίξεις γύρω από τις υποθέσεις των Λιγνάδη-Φιλιππίδη, τις κινητοποιήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα 85, ενώ «καταγγέλλει» τη διαφορά δημόσιο και ιδιωτικού τομέα στα προνόμια στο θέμα της εγκυμοσύνης.

«Την περίοδο που ήμουν πρόεδρος, το ΣΕΗ ήταν πολύ κομματοποιημένο. Τώρα γίνεται μία προσπάθεια να μη συμβαίνει αυτό, είναι πολύ δραστήριο. Είναι πολύ άσχημο να υποβαθμίζεις έτσι τρία χρόνια σπουδών. Είναι σπουδές που γίνονται με πολύ κόπο, δεν είναι κάτι εύκολο» δηλώνει ο Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Για τις υποθέσεις του Δημήτρη Λιγνάδη και του Πέτρου Φιλιππίδη, ο ηθοποιός σημειώνει: «Φαίνεται σαν να ανοίγει μια κουρτίνα σε αυτόν τον χώρο και να μπαίνουν κάποια πράγματα στη θέση τους. Θέλω να πιστεύω ότι στο μέλλον θα υπάρξει ένα πλαίσιο που θα τηρείται και θα είναι τα πράγματα πιο διαφανή και ξεκάθαρα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στην Κατερίνα Καινούργιου, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος απάντησε και για την δημόσια «καταγγελία» που έκανε πριν από έναν χρόνο, με αφορμή την εγκυμοσύνη της συντρόφου του, και η οποία αφορούσε στην άδεια που δικαιούται στον ιδιωτικό τομέα μία γυναίκα που βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα.

«Ο δημόσιος τομέας είχε πολύ μεγαλύτερα προνόμια από τον ιδιωτικό στο θέμα της εγκυμοσύνης. Αυτό το βρήκα τελείως άδικο. Έγινε τώρα μία παράταση τριών μηνών, οπότε κάπως εξισορροπούνται τα πράγματα αλλά όχι απόλυτα» αναφέρει ο ηθοποιός.

«Το θέμα των μητέρων είναι ότι μπορεί να παίρνουν ένα επίδομα της τάξης των 400 ευρώ, ας πούμε, αλλά θα πρέπει να αφήσουν το επάγγελμά τους από το οποίο μπορεί να έχουν διπλάσιες απολαβές. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες νομίζω πως είναι σε ακόμα χειρότερη μοίρα», τονίζει ο Γιώργος Πυρπασόπουλος.