Γιώργος Πυρπασόπουλος: «Κινδύνευσα να χάσω τη ζωή μου με το ξενύχτι και τις καταχρήσεις»

Γιώργος Πυρπασόπουλος

«Είχα φτάσει στα όριά μου», λέει ο Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος μίλησε στον Άρη Καβατζίκη και την εκπομπή «Πάμε Δανάη!» για το κίνημα #metoo που ξέσπασε στο ελληνικό θέατρο, αλλά και για τη σκοτεινή περίοδο της ζωής του.

«Τα “Αξύριστα Πηγούνια” στο θέατρο μικρό Χορν είναι ένα βραβευμένο έργο, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται η σεξιστική συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες. Πρόκειται για ένα έργο πολύ επίκαιρο σε ό,τι αφορά το γυναικείο φύλο και όσα έχουμε ζήσει τελευταία», είπε αρχικά ο Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος συνέχισε: «Για το #metoo δεν περίμενα τόσο χοντρά πράγματα, ήξερα για άσχημες συμπεριφορές, ενώ για άλλους υπήρχε ένα πέπλο μυστηρίου γύρω από την αλήθεια. Σοκαρίστηκα πραγματικά με όσα έγιναν στο θέατρο. Εγώ έχω επιτεθεί σε σκηνοθέτη, ο παραλογισμός του με έβγαλε εκτός ορίων και πιαστήκαμε στα χέρια. Εντάξει, τα βρήκαμε μετά. Μιλάμε μέχρι και σήμερα, αλλά δεν με έχει ξανασκηνοθετήσει».

«Δεν σκεφτόμουν ποτέ ότι καβάλησα το καλάμι στις χρυσές εποχές, γιατί ζούσα μια ζωή πολύ ξέφρενη, με πολλά ξενύχτια και το μυαλό μου δεν ήταν στο κεφάλι μου. Μπορεί και να πήγαινα κατευθείαν στο γύρισμα, απέδιδα οριακά και πάντα έβρισκα μία δικαιολογία, ότι το ξενύχτι κάνει καλό στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Δεν κινδύνευσα να χάσω κάποια δουλειά, αλλά την ίδια μου τη ζωή, γιατί έφτασα στα όριά μου με το ξενύχτι και αρκετές καταχρήσεις. Με ταλαιπωρεί αυτό το κομμάτι, αλλά τα ξεπέρασα όλα και ήρθα και πάλι στην επιφάνεια μόνος μου, φεύγοντας στο Λονδίνο για τρία χρόνια. Δεν γνώριζε κανείς τότε εάν είχα πρόβλημα, ούτε εγώ είχα εντοπίσει ότι είχα πρόβλημα. Εκ των υστέρων κατάλαβα ότι ήμουν οριακά», πρόσθεσε επίσης ο Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος αναφέρθηκε και στα νέα του τηλεοπτικά βήματα, καθώς θα συμμετέχει σε μία νέα σειρά που φέρει τον τίτλο «Οι Αόρατοι».