Γιώργος Παπαζήσης: Όταν αποκάλυπτε άγνωστες ιστορίες από τον ελληνικό κινηματογράφο

Γιώργος Παπαζήσης

"Υπάρχει μια ταινία που γυρίζουμε στον ιππόδρομο, δεν έπαιζε ο Αυλωνίτης, αλλά φαινόταν πίσω".

Ο Γιώργος Παπαζήσης πέθανε στα 80 του χρόνια, μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο, σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του ηθοποιού ήταν στα Καρντάσιανς, τον Μάιο του 2015. Εκείνο το βράδυ, ο Γιώργος Παπαζήσης είχε θυμηθεί πολλές ιστορίες από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

Για τον Νίκο Σταυρίδη: «Ήταν κολλητός, παρόλο που είχαμε διαφορά ηλικίας. Να σου πω εγώ πότε έβριζε. Όταν του πήγαινες κόντρα στον Ολυμπιακό, γινόταν τρελός. Ήταν εκπληκτικός τύπος, ωραίος. Και βέβαια ήταν και γυναικάς».

Για τον Λάμπρο Κωνσταντάρα: «Κούκλος, ωραίος, νευρικός λιγάκι, βάραγε σφαλιάρες στα καλά καθούμενα. Ο μόνος που του γύρισα τη σφαλιάρα σε μια ταινία, ήμουν εγώ, στο “Πίσω μου σ’ έχω σατανά”. Δεν το περίμενε. Δεν παρεξηγήθηκε».

Για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Η αγάπη μου. Την θαύμαζα. Δεν μπορώ να εκφράσω τι αισθανόμουν για την Αλίκη. Ήμουν ερωτευμένος μαζί της. Ήταν μια προσωπικότητα που έλαμπε».

Για τον Νίκο Ρίζο: «Βέβαια του άρεσαν οι γυναίκες. Όσο μπόι του έλειπε…Μπαγάσας ήταν, ωραίος».

Για τον Βασίλη Αυλωνίτη και το πάθος που είχε για την ιππόδρομο: «Δεν ήταν μόνο “αλογομούρης”, ήταν και “βαλές”. Υπάρχει μια ταινία που γυρίζουμε στον ιππόδρομο, δεν έπαιζε ο Αυλωνίτης, αλλά φαινόταν πίσω. Τεράστιος ηθοποιός».

Για τον θάνατο του Διονύση Παπαγιαννόπουλο: «Αντί για όρθιος, πήγε καθιστός. Το κακό ήταν ότι έμεινε πολλές μέρες μόνος του. Και με αυτόν έχω δουλέψει, εκπληκτικός. Στα διαλείμματα μας μαγείρευε από το σπίτι. Τέτοιος σεφ δεν υπήρχε. Έγλειφες τα δάχτυλά σου».

Πέθανε ο Γιώργος Παπαζήσης