Γιώργος Νταλάρας: «Το περιεχόμενο των τραγουδιών του Ρουβά ήταν κοντά σχεδόν στο τίποτα»

Γιώργος Νταλάρας

"Ο ξαφνικός θάνατος του Λαυρέντη μας διέλυσε. Θα μου μείνει αξέχαστο το γεγονός ότι..."

Ο Γιώργος Νταλάρας μίλησε στο Πρωινό και ορισμένα από όσα ανέφερε στη Μαρία Κοκολάκη θα συζητηθούν. Αρχικά ο τραγουδιστής αναφέρθηκε στην απώλεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

«Ο ξαφνικός θάνατος του Λαυρέντη μας διέλυσε. Θα μου μείνει αξέχαστο το γεγονός ότι ανοίγω την πόρτα γιατί χτυπάει το κουδούνι, μπαίνει μέσα και λέει: «Γεια σας! Είμαι ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και σας έχω φέρει να ακούσετε κάποια τραγούδια». Του λέω «Μη μου μιλάς στον πληθυντικό, δεν είμαι τόσο μεγάλος. Ο μαέστρος ο Μαχαιρίτσας τι σου είναι»; Μου λέει «πατέρας μου». Του λέω «έμπα μέσα». Έτσι γνωριστήκαμε. Όταν δεν προλαβαίνεις να αποχαιρετήσεις μερικούς ανθρώπους, το βάρος είναι απίστευτο. Ψάχνεις να πιαστείς από κάπου. Κι έρχεται κι αυτό το αρχέγονο γιατί», ανέφερε ο Γιώργος Νταλάρας.

Αυτό που είπε ο γνωστός καλλιτέχνης για τον Σάκη Ρουβά προκαλεί αίσθηση. «Όταν μεγάλωνε η κόρη μου, ήταν εκείνη η εποχή που ο Σάκης Ρουβάς ήταν σε μια πολύ μεγάλη αίγλη -κι ακόμα είναι το παιδί. Το περιεχόμενο των τραγουδιών του ήταν κοντά σχεδόν στο τίποτα και ενδεχομένως να παραμένει. Ας πούμε ότι ο Ρουβάς είναι από τις καλές περιπτώσεις, ένα ευγενικό και ωραίο πλάσμα, έκανε μια καταπληκτική οικογένεια. Και όταν της έλεγα αυτά ακούγονται σήμερα και αυτά προτείνω, διάλεγε τον Χατζηδάκη», είπε ο Γιώργος Νταλάρας.

«Ο Λαυρέντης ήταν πολύ ευαίσθητος και πολύ τρυφερός! Ήταν ένας άνθρωπος της κοινωνίας και υπεραγαπούσε το λαϊκό τραγούδι. Είχε καρδιά αγγέλου και ψυχή μωρού παιδιού! Κάνεις δεν θα ξεχάσει τον Λαυρέντη», δήλωσε πριν μερικές μέρες ο Γιώργος Νταλάρας.