Γιώργος Νταλάρας: «Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το όνομά μου»

Γιώργος Νταλάρας

"Ενδιαφέρομαι για τον Γιώργο πολύ περισσότερο από ότι ενδιαφέρομαι για το επώνυμό μου" είπε ο Γιώργος Νταλάρας.

«Με ενοχλεί να βλέπουμε το τραγούδι σαν μια διαδικασία προχειρότητας γι’ αυτό δεν δουλεύω σε αυτές τις νυχτερινές απολαύσεις», είπε ο Γιώργος Νταλάρας, ενώ πρόσθεσε πως ήταν 23 ετών όταν αποφάσισε να φύγει από τα νυχτερινά μαγαζιά και να κάνει κάτι για τη μουσική.

«Δεν ήθελα ποτέ να διατηρώ το όνομά μου. Ήθελα απλά να είμαι καλά κι όρθιος κάθε μέρα και να μπορώ να βλέπω τον ήλιο, το ξημέρωμα και το ηλιοβασίλεμα με τους ανθρώπους που αγαπώ. Το όνομά μου δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Επίσης το όνομά μου δεν είναι μόνο το επώνυμό μου, είναι και το Γιώργος. Ενδιαφέρομαι για τον Γιώργο πολύ περισσότερο από ότι ενδιαφέρομαι για το επώνυμό μου.

Αυτό το ξεχωριστό που εσείς ενδεχομένως βλέπετε, είναι τα τραγούδια κι η ελληνική μουσική. Η αξία της. Το τραγούδι δεν είναι τρία λεπτά εκτόνωσης. Άρα το να το βλέπουμε σαν μια διαδικασία προχειρότητας, εμένα με ενοχλεί. Για αυτό βλέπετε ότι δεν δουλεύω σε αυτές τις νυχτερινές απολαύσεις εδώ και πολλά χρόνια. Κι επειδή είμαι 5ο τόσα χρόνια στο χώρο. Πολύ μικρός 23 χρονών, όταν άλλοι ξεκινούν την καριέρα τους, εγώ είπα όχι θα φύγω από αυτούς τους χώρους και θα προσπαθήσω να κάτι για τη μουσική» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Νταλάρας.