Γιώργος Μουκίδης: «Με τον Νότη Σφακιανάκη είναι μια θυελλώδης συνεργασία»

Γιώργος Μουκίδης

"Ο Νότης Σφακιανάκης είναι τελευταίος των Μοϊκανών" τονίζει ο Γιώργος Μουκίδης.

Μια αναδρομή στις μεγάλες μουσικές του επιτυχίες πραγματοποίησε ο Γιώργος Μουκίδης μέσα από την ενότητα Vintage Stories στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» του MEGA. Μεταξύ άλλων, ο γνωστός στιχουργός έκανε ειδική αναφορά στη μακρόχρονη συνεργασία με τον Νότη Σφακιανάκη καθώς και

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μουκίδης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το κεφάλαιο του Νότη είναι το πιο μεγάλο στην καριέρα μου γιατί έχω δώσει τα περισσότερα κομμάτια, πάνω από πενήντα από ότι θυμάμαι. Είναι μια συνεργασία θυελλώδης. Είχαμε άλλες δυο συγκρούσεις στο παρελθόν μέχρι να έρθει ο χωρισμός και μετά υπήρχε επανασύνδεση».

«Για μένα είναι ο τελευταίος των Μοϊκανών. Μετά τον Νότη Σφακιανάκη δεν θα βγει άλλος μεγάλος καλλιτέχνης. Αυτοί που βγαίνουν τώρα είναι τραγουδιστάκια».

«Το Έφυγες, που ερμήνευσε η Πέγκυ Ζήνα, έχει μια πολύ ωραία ιστορία γιατί κοιμάμαι και ξυπνάω στο σπίτι βλέποντας ένα απόσπασμα από ένα σίριαλ στην τηλεόραση που παίζει ο Πασχάλης Τσαρούχας με την Τζίνα Αλιμόνου. Μιλάνε στο τηλέφωνο, της λέει «να προσέχεις μωρό μου, σ’ αγαπώ πολύ» και τρώω μια φλασιά και γράφω το ρεφραίν του τραγουδιού στο κρεβάτι. Μετά αναρωτιόμουν πως να γράψω το κουπλέ του. Όταν εγώ κολλήσω κάποια στιγμή σε αυτό το που σκέφτομαι και θέλω να πάω παρακάτω, κοιτάζω τον κόρφο μου και βλέπω πως είμαι μέσα μου. «Δίχως λόγο κλαίω και δεν ξέρω τι αισθάνομαι», λέω και βγήκε μια και έξω το κουπλέ του τραγουδιού» συμπλήρωσε ο Γιώργος Μουκίδης στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Δανάης Μπάρκα στο Μεγάλο Κανάλι.