Γιώργος Μαργαρίτης: «Λύγισε» στον αέρα για τον πατέρα του – «Πόσα παιδιά δεν έχουν γνωρίσει τους γονείς τους;»

Γιώργος Μαργαρίτης

"Ρωτήστε τους τι πόνο έχουν. Ούτε τα χρήματα δεν θέλουν, ούτε τίποτα. Θέλουν να γνωρίσουν ποιοι ήταν οι γονείς τους", είπε με δάκρυα στα μάτια ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον τη μεσημβρίαν» βρέθηκε ο Γιώργος Μαργαρίτης. Ο σπουδαίος λαϊκός ερμηνευτής, αναφερόμενος στον πατέρα του, δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση και τα δάκρυά του.

«Εσύ γιατί στα δύσκολα φωνάζεις πατέρα και όχι μάνα;», ρώτησε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Ο πατέρας μου ορφάνεψε όταν ήταν ακόμα στην κοιλιά της μάνας του. Ο παππούς μου πέθανε 29 χρονών, οπότε πήρε το όνομά του. Και όταν έκανε την οικογένειά του, σε εμένα τουλάχιστον έλεγε πολλές φορές: παντρευτείτε τώρα που έχετε τον πατέρα σας, τι ανάγκη έχετε εσείς, έχετε τον πατέρα σας. Κι εμείς δεν είχαμε φράγκο στην τσέπη», περιέγραψε στη συνέχεια ο Γιώργος Μαργαρίτης.

«Αυτός όμως ο πόνος του δεν ήταν ούτε τα χρήματα, ούτε τίποτα. Ήταν που δε γνώρισε τον πατέρα του. Για φαντάσου πόσα παιδιά δεν έχουν γνωρίσει τους γονείς τους. Ρωτήστε τους τι πόνο έχουν. Έχουν τίποτα άλλο; Ούτε τα χρήματα δεν θέλουν, θέλουν να γνωρίσουν ποιοι ήταν οι γονείς τους», ανέφερε συγκινημένος ο τραγουδιστής και ξέσπασε σε κλάματα.

«Σε καταλαβαίνω, καταλαβαίνω τη συγκίνησή σου και δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ», του είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

«Εγώ σας ευχαριστώ, φεύγω ευχαριστημένος», απάντησε ο Γιώργος Μαργαρίτης.