Γιώργος Μακρής: «Πολλά ομόφυλα ζευγάρια μεγαλώνουν παιδιά ουσιαστικά μέσα σε ένα ψέμα»

Γιώργος Μακρής

"Στην τηλεόραση δεν ακούγονται μέσες φωνές, ακούγονται ακραίες οπότε δεν συμμετέχω σε αυτό το παιχνίδι" εξηγεί ο Γιώργος Μακρής.

Ο Γιώργος Μακρής μίλησε στην εκπομπή «Γεια σου» με την Μαρία Μπακοδήμου, το μεσημέρι του Σαββάτου, με αφορμή την συζήτηση που έχει ανοίξει και σε πολιτικό επίπεδο για τους γάμους των ομοφυλοφίλων και την γονεϊκότητα. Ο νεαρός ηθοποιός έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με τον συνάδελφο και σύντροφο του, Μιχάλη Οικονόμου ενώ έχουν και έναν γιο 5 χρονών.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Μακρής σημείωσε χαρακτηριστικά πως «στην Ελλάδα οι δυο γονείς δεν έχουν τώρα τα ίδια δικαιώματα στο παιδί, που είναι το πιο βασικό και το παιδί δεν έχει τα ίδια δικαιώματα με τους δυο γονείς του. Δηλαδή το παιδί ξέρει δύο γονείς αλλά νομικά είναι ο ένας. Ας πούμε εγώ είμαι σε ένα ταξίδι στο εξωτερικό και ο Μιχάλης είναι με το παιδί, αν αρρωστήσει το παιδί και πρέπει να πάει στο νοσοκομείο και θέλουν να μας δημιουργήσουν πρόβλημα, θα μας δημιουργήσουν πρόβλημα».

«Το ομόφυλα ζευγάρια μεγαλώνουν χρόνια στη χώρα μας παιδιά δυστυχώς με άλλα επίθετα. Δηλαδή είναι η νονά και η μαμά, ο θείος και ο μπαμπάς. Δεν είναι οι δυο μπαμπάδες. Δηλαδή μεγαλώνουν τα παιδιά ουσιαστικά μέσα σε ένα ψέμα».

«Επειδή τώρα τελευταία γίνεται μεγάλη κουβέντα για την ψήφιση του νομοσχεδίου, δεν τις βλέπω τις αντιδράσεις γιατί τουλάχιστον στην τηλεόραση δεν μου αρέσουν οι φωνές που ακούγονται. Δεν ακούγονται μέσες φωνές, ακούγονται ακραίες φωνές οπότε δεν συμμετέχω σε αυτό το παιχνίδι. Δεν με αφορά καθόλου, κοιτάω την υγεία μου και την υγεία της οικογένειας μου» πρόσθεσε, επίσης, ο Γιώργος Μακρής στην ψυχαγωγική εκπομπή του ΣΚΑΪ.