Γιώργος Λιάνης: «Έχω δώσει σκαμπίλι σε γυναίκα, ήταν η μεγαλύτερη αθλιότητα που έχω κάνει»

Γιώργος Λιάνης

Αποκαλυπτικός ο Γιώργος Λιάνης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Στην εκπομπή MEGA Καλημέρα και τον Θανάση Πάτρα έδωσε συνέντευξη ο Γιώργος Λιάνης, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για τη ζωή του, τις γυναίκες, το κίνημα #MeToo, τις αδυναμίες του, και πολλά ακόμα.

Αναφερόμενος στην πρώην σύζυγό του, Λιζέτα Νικολάου, ο Γιώργος Λιάνης είπε ότι «ό,τι και να πει, είναι ένα αληθινό πλάσμα. Δεν ήθελα να συνδεθεί ότι της χαρίζομαι. Την αδίκησα. Ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης που η Λιζέτα δεν είχε την καριέρα που της άξιζε, το έχω εγώ».

Ο Γιώργος Λιάνης είπε ακόμα ότι έχει υπάρξει άπιστος, αλλά όχι συναισθηματικά άπιστος, ενώ πρόσθεσε επίσης ότι «ο έρωτας σε κάνει να κάνεις αθλιότητες. Σε εξαπατά κατάματα. Ο έρωτας είναι μαστροπός. Για έρωτα έχω κάνει το αμίμητο, τη μεγαλύτερη αθλιότητα. Έχω δώσει μια φορά σκαμπίλι σε μια γυναίκα».

Αναφερόμενος στο #MeToo, ο Γιώργος Λιάνης σημείωσε ότι καλώς άνοιξε αυτή η ιστορία: «Αν λέγαμε εμείς για κάποιο μεγάλο όνομα της εποχής μας θα ήταν καλό ή κακό; Μιλάω για άτομο γνωστό παγκοσμίως. Δεν έχω απαντήσει ακόμα σε αυτή την ερώτηση. Καλώς έγινε το #MeToo αλλά με μέτρο. Υπάρχουν και καλοί άνδρες».

Μιλώντας για την καριέρα του ως δημοσιογράφος, ο Γιώργος Λιάνης είπε ότι «έχω πει πολλές συγνώμες, και τώρα ζητάω συγνώμη, πρέπει να είναι ταπεινός ο δημοσιογράφος. Δε γινόταν να μην περάσεις φάση έπαρσης με του “Ρεπόρτερς”, μας έβλεπαν 8 εκατομμύρια κόσμος. Ανάμεσα σε αυτούς που έχω συνομιλήσει, στην πρώτη θέση θα έβαζα το Θεοδωράκη, το Μαντέλα, τον Τσιτσάνη, τον Χατζηδάκι, τον Ελύτη, το Σεφέρη, το Ρίτσο. Δε δίνω πρώτη θέση εύκολα. Όλοι αυτοί είναι πολύ ιδιαίτεροι μέσα μου».

Σχετικά με τα πάθη και τις αδυναμίες, ο ίδιος είπε: «Παίζω Ξερή κάθε μεσημέρι, δεν το ξεπέρασα ποτέ. Και χαίρομαι που έχω αυτό το πάθος. Παίζω με την παρέα μου. Μου αρέσει να παίζω. Έχω τρομερές αδυναμίες, και δεν τις έχω δουλέψει. Από όσα έχω ζήσει δε θα άλλαζα τίποτα. Καλά πήγε η ζωή μου. Έχω υγεία στα 80 χρόνια μου. Δεν αγαπώ τα χρήματα, χόρτασα, τα ξόδεψα όλα, δεν μου έλειψε ούτε η αναγνώριση».