Γιώργος Λιάγκας: «Βγήκε η Τζένη Μελιτά και μας είπε ότι για πρώτη φορά ψήφισε ο κόσμος, μας κοροϊδεύουν στα μούτρα»

Γιώργος Λιάγκας

"Χθες κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό ότι το τραγούδι το επέλεξε ο κόσμος. Ντροπή! Είναι ντροπή να το λέμε. Ακούστε την κοροϊδία τη μέγιστη".

Άγριο ξέσπασμα έκανε ο Γιώργος Λιάγκας για την Eurovision 2023, με αφορμή μια φράση που είπε η Τζένη Μελιτά και την ανακοίνωση της ΕΡΤ μετά τον αποκλεισμό του Victor Vernicos. Ο δημοσιογράφος σημείωσε ότι τόσο η ΕΡΤ όσο και η παρουσιάστρια «μας κοροϊδεύουν στα μούτρα», λέγοντας πως το κοινό ψήφισε τον Βίκτωρα να πάει στην Eurovision.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Χθες κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό ότι το τραγούδι το επέλεξε ο κόσμος. Ντροπή! Είναι ντροπή να το λέμε. Ακούστε την κοροϊδία τη μέγιστη. Φώναξε η ΕΡΤ 70 άτομα και ψήφισαν πρώτο με τεράστια διαφορά το τραγούδι της κ. Melissa Mantzoukis και όχι το τραγούδι του κ. Βίκτωρα Βερνίκου. Άρα, ο κόσμος, που για πρώτη φορά όπως είπε η Τζένη Μελιτά ότι ψήφισε, το τραγούδι που επέλεξε ήταν της Melissa Mantzoukis.

Ορίζει η ΕΡΤ μια 7μελή επιτροπή από υπαλλήλους της, ανάμεσα στους οποίους δεν υπάρχει κάποιος μουσικός επιμελητής, κάποιος από δισκογραφική εταιρεία, κάποιος που κάνει ραδιόφωνο… Οι 7 της ΕΡΤ ψηφίζουν ένα άλλο τραγούδι και μαθαίνω ότι το τραγούδι του Βίκτωρα Βερνίκου στην επιτροπή αυτή ήρθε τελευταίο. Πάντως δεν ήρθε πρώτο».

«Βγάζει η ΕΡΤ μια ανακοίνωση που λέει: «Το «What They Say» ήταν το μόνο τραγούδι από τα πέντε υποψήφια το οποίο τόσο η επιτροπή της ΕΡΤ όσο και το κοινό ψήφισαν και οι δύο στη δεύτερη θέση και έτσι, κατά συνέπεια, του έδωσαν το «διαβατήριο» να ταξιδέψει στο Λίβερπουλ». Άρα τι μας λέει η ΕΡΤ κοροϊδεύοντάς μας στα μούτρα;

Ότι εγώ βάζω μια επιτροπή 70 ανθρώπων που επιλέγουν με διαφορά άλλο τραγούδι, όμως εγώ βάζω εδώ άλλους 7 υπαλλήλους που ούτε αυτό βγάζουν πρώτο. επειδή όμως το βγάζουν δεύτερο, δεν επιλέγουμε αυτό που ψήφισε το κοινό πρώτο, επιλέγουμε αυτό που και οι δύο έβγαλαν δεύτερο. Και αυτό είναι επιτυχία. Και δώσαμε και 550 χιλιάρικα.

Και χθες βγήκε η κ. Μελιτά και μας είπε ότι για πρώτη φορά ψήφισε ο κόσμος. Ο κόσμος άλλο ψήφισε. Δεν μας κοροϊδεύουν στα μούτρα;», αναρωτήθηκε ο Γιώργος Λιάγκας.