Γιώργος Λιάγκας: Νέα σχόλια για την παράσταση του Εθνικού που κατέβηκε και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ!

«Εγώ δεν πιστεύω ότι η παράσταση κατέβηκε λόγω των απειλών...»

Την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε μέσω του Πρωινού ο Γιώργος Λιάγκας επαναλαμβάνοντας τις απόψεις του γύρω από τη χρήση αποσπασμάτων από το βιβλίο του Σάββα Ξηρού για την παράσταση «Ισορροπία του Nash».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Η ματαίωση των τελευταίων παραστάσεων του έργου «Ισορροπία του Νash» στο Εθνικό Θέατρο, εξαιτίας απειλών που δέχτηκαν οι συντελεστές του, είναι μια θλιβερή εξέλιξη» και πρόσθετε «Η συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στις οικογένειες των θυμάτων της 17Ν είναι αυτονόητη, όπως και η υπεράσπιση της ελευθερίας της καλλιτεχνικής έκφρασης και της τέχνης».

«Εμένα μου κάνει εντύπωση η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Από τη στιγμή που το Εθνικό είναι μια αυθύπαρκτη, αυτόνομη οντότητα και για κάποιους λόγους αποφασίζει να κατέβει η παράσταση. Εγώ δεν πιστεύω ότι η παράσταση κατέβηκε λόγω των απειλών, εγώ πιστεύω ότι επειδή έγινε αυτός ο σάλος που έγινε, είπαν ότι είναι φρόνιμο να μην προκαλέσουμε άλλο, έτσι κι αλλιώς παίχτηκε, να το κατεβάσουμε μια ώρα αρχύτερα. Εμένα μου κάνει εντύπωση η θέση του ΣΥΡΙΖΑ που προφανώς είναι υπέρ του έργου. Εγώ δεν έχω πάρει θέση γιατί δε το έχω δει κιόλας.

Εγώ είμαι υπέρ της ελευθερίας και καλά έκανε και ανέβασε την παράσταση. Ξεκάθαρα. Όταν όμως εξαιτίας του σάλου που γίνεται δίνεις ένα άλλοθι στον όποιο δολοφόνο που στο όνομα μιας ιδεολογίας αυτός έχει δώσει άλλοθι για να πάει να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή. Και δίνεις ένα άλλοθι στον Κουφοντίνα να βγαίνει και να λέει για την παράσταση και να θριαμβολογεί εκεί κάτι λάθος έχει γίνει στην κοινωνία.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Λιάγκας.