Γιώργος Λιάγκας κατά Άννας Αδριανού: «Είναι επικίνδυνο αυτό που είπατε, βγείτε να το διορθώσετε»

Γιώργος Λιάγκας

«Ο άνθρωπος που περνάει κατάθλιψη, κυρία Αδριανού μου, δεν είναι τρελός», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Ο Γιώργος Λιάγκας, σήμερα στο Πρωινό, δεν άντεξε και ξέσπασε για την Άννα Αδριανού, μετά από τη συνέντευξη που έδωσε η ίδια στην εκπομπή.

«Δεν την έκανα τη δήλωση εγώ. Με ρώτησαν “μπορεί να πάσχει από κατάθλιψη;” και είπα ναι, μπορεί… Όταν κάποιος εκφράζει μια πικρία για το παρελθόν του και δεν κοιτάει να χαρεί το σήμερα, ειδικά σε μια ηλικία που το σήμερα δεν είναι τόσο μακρύ…», είπε μεταξύ άλλων η Άννα Αδριανού.

Μετά την προβολή της συνέντευξης, ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Βγήκε η Άννα Αδριανού και η Κάτια Δανδουλάκη και έκαναν μια ψυχιατρική τηλεοπτική ανάλυση, λέγοντας ότι πιθανώς να πάσχει από κατάθλιψη. Επειδή μπορεί πολύ απο εμάς –και ο ομιλών-  να έχουμε περάσει από κρίσεις πανικού, καταθλίψεις, θέλω να πω κάτι.

Ο άνθρωπος που περνάει κατάθλιψη ή αγχώδη διαταραχή δεν σημαίνει ότι είναι τρελός και ότι δεν ξέρει τι λέει. Αυτό, κυρία Αδριανού μου, είναι πολύ επικίνδυνο που είπατε και θα πω γιατί. Οι άνθρωποι που περνάνε κατάθλιψη ή κρίσεις πανικού ή αγχώδη διαταραχή, δεν πάνε στον ψυχίατρο γιατί ξέρετε τι φοβούνται; Ότι ειναι τρελοί. Φοβούνται μην τους πει ο άλλος ότι είναι τρελός».

Ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε επίσης: «Ο άνθρωπος που περνάει κατάθλιψη, κυρία Αδριανού μου, δεν είναι τρελός. Είναι μια αρρώστια της ψυχής και του μυαλού που γιατρεύεται. Και ο κόσμος πρέπει να πάει σε ψυχίατρο. Όταν λέτε ότι ένας άνθρωπος, που πιθανόν να πάσχει από κατάθλιψη και μπορεί να πάσχει, δεν το ξέρω εγώ, αλλά πώς κάνετε τηλεοπτική διάγνωση; Αλλά και να πάσχει, ο καταθλιπτικός είναι ο τρελός που έχει το ακαταλόγιστο και δεν ξέρει τι λέει;

Είναι πολύ επικίνδυνο αυτό. Ακούστε τι είπατε, ξέρω ότι είστε εφυέστατη, ικανότατη, πολυγραφότατη, πετυχημένη, διαβασμένη, μορφωμένη. Κάνατε λάθος. Εγώ το παίρνω πάνω μου και λέω ότι κάνατε λάθος. Και πραγματικά βγείτε να το διορθώσετε γιατί κάνετε λάθος. Σας αδικεί αυτό που είπατε, αλήθεια. Με αγάπη το λέω. Μην περνάμε το μήνυμα ότι ο καταθλιπτικός είναι ο τρελός και δεν ξέρει τι λέει. Είναι τελείως λάθος μήνυμα, προσέξτε».