Γιώργος Λιάγκας για Πηνελόπη Αναστασοπούλου: «Λένε για τους δημοσιογράφους ότι μιλάνε κακά ελληνικά, καμιά φορά μιλάνε και οι ηθοποιοί»

Γιώργος Λιάγκας

"Αν αθωωθεί κάποιος έστω και λόγω αμφιβολιών, αθώος είναι. Δεν θα τον κρίνουμε εμείς μετά ως κοινωνία ολίγον ένοχος επειδή το δικαστήριο τον αθώωσε λόγω αμφιβολιών. Μην τρελαθούμε τώρα δηλαδή", λέει ο Γιώργος Λιάγκας..

Μέσα από τη ραδιοφωνική της εκπομπή στον Pride 98,6, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου έκανε δύο ιδιαίτερες αναφορές σχετικά με το #metoo. Η μία αφορούσε στη δίκη Φιλιππίδη και η άλλη στον Θοδωρή Αθερίδη. Τα αποσπάσματα έπαιξε στο Πρωινό και ο Γιώργος Λιάγκας έκανε πολύ συγκεκριμένα σχόλια.

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου είπε τα εξής: «Βγαίνει τότε η Σοφία Μπεκατώρου κάνει τις καταγγελίες, βγαίνει ο κος Αθερίδης και λέει «μπράβο, τολμηρή»… Αλλά δεν περίμενε ότι θα βγαίναμε κι εμείς στον δικό μας τον χώρο να πούμε παιδιά κάπου λίγο ώπα. Αλλά πειράξαμε προφανώς ευαίσθητες χορδές και φίλους φίλων και από εκεί και πέρα σταμάτησαν τα καλά λόγια. Και λες ΟΚ ρε άνθρωπε, δεν σε συμφέρει, δεν θέλεις να κοιτάς τις διαμάχες, αλλά δεν συμβαίνει κάπου μακριά από σένα, συμβαίνει μέσα στον χώρο που εργάζεσαι. Το να βγαίνεις και να λες «τεράστια χαρά έχω για τον Γιώργο Κιμούλη, που είναι φίλος μου, που έχει δει όλες μου τις παραστάσεις»… Δεν υπάρχει μεγάλος καλλιτέχνης αν δεν έχει υπάρξει σπουδαίος άνθρωπος.

Ως ενεργό μέλος της δίκης Φιλιππίδη, όντας μάρτυρας όλων αυτών των πραγμάτων που συμβαίνουν εκεί μέσα και μετά διαβάζοντας τους τίτλους, θέλω να σας πω ότι υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση. Η εισαγγελέας στην προκειμένη περίπτωση δεν πρότεινε ποτέ το «αθώος» που ακούστηκε, πρότεινε το «αθώος λόγω αμφιβολιών». Παρ’ όλα αυτά γράφτηκε ελάχιστα το «αθώος λόγω αμφιβολιών», κυρίως γράφτηκε το «αθώος» με μεγάλα γράμματα και με μικρά γράμματα το «ένοχος για τις δύο απόπειρες βιασμού»….».

Μετά την προβολή του βίντεο, ο Γιώργος Λιάγκας είπε: «Καταρχήν, «ούσα μέλος της δίκης» και όχι «όντας», γιατί το όντας είναι αρσενικό και το ούσα θηλυκό. Λένε για τους δημοσιογράφους ότι μιλάνε κακά ελληνικά, καμιά φορά μιλάνε και οι ηθοποιοί που υποτίθεται ότι είναι πιο μορφωμένοι τελειώνοντας δραματικές σχολές.

Αν το δικαστήριο υιοθετήσει την πρόταση του εισαγγελέα και τον κρίνει αθώο, θα είναι αθώος για το αδίκημα αυτό. Αν αθωωθεί κάποιος έστω και λόγω αμφιβολιών, αθώος είναι. Δεν θα τον κρίνουμε εμείς μετά ως κοινωνία ολίγον ένοχος επειδή το δικαστήριο τον αθώωσε λόγω αμφιβολιών. Μην τρελαθούμε τώρα δηλαδή. Να συμφωνήσουμε όλοι μαζί ότι μόλις αποφασίσει κάτι η δικαιοσύνη, θα το αποδεχτούμε».