Γιώργος Κουβαράς: «Προσπαθώ να κάνω λίγο τον συνήγορο του διαβόλου στις συνεντεύξεις»

Γιώργος Κουβαράς

"Δεν χρειάζεται να προσβάλλεις κάποιον για να τον ρωτήσεις κάτι δύσκολο" εξήγησε, μέσα σε όλα, ο Γιώργος Κουβαράς.

Ο Γιώργος Κουβαράς βρέθηκε καλεσμένος του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά, το μεσημέρι της Τετάρτης, στο πλατό της εκπομπής «Πρωίαν σε είδον την μεσημβρίαν» στην ΕΡΤ. Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης μίλησε, μεταξύ άλλων, για τον τρόπο πουπροσεγγίζει τους πιο «δύσκολους» καλεσμένους του.

Ειδικότερα, ο Γιώργος Κουβαράς σημείωσε χαρακτηριστικά πως «προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός όποιο πρόσωπο και αν έχω απέναντι μου. Αυτό δεν μπορώ βέβαια να το κρίνω μόνος μου, εγώ προσπαθώ να είμαι αλλά οι άλλοι θα το κρίνουν. Γενικά προσπαθώ να κάνω και λίγο τον συνήγορο του διαβόλου στις συνεντεύξεις γιατί αλλιώς δεν έχει νόημα. Θέλω να ρωτήσω δηλαδή αυτό που θα ρώταγε κατά κάποιο τρόπο ο πολτικός αντίπαλος. Αυτό προσπαθώ να κάνω και επίσης αυτό που θέλει να ρωτήσει και ο κόσμος».

«Η γνώμη μου είναι ότι δεν χρειάζεται να προσβάλλεις κάποιον για να τον ρωτήσεις κάτι δύσκολο. Όταν αποφεύγεις κάποιος να απαντήσει, προσπαθώ να επιμένω και με εκνευρίζει γιατί πολλές φορές θα χρειαστεί να πω πως «δεν ρώτησα αυτό, ρώτησα κάτι άλλο» . Αυτά όλα είναι μέρος μιας συνέντευξης».

«Σε μια συνέντευξη όμως όπως το ξέρετε και εσείς, γιατί όλες οι συνεντεύξεις είναι ίδιες και των καλλιτεχνών και των πολιτικών, σε κατευθύνεις λίγο και ο καλεσμένος σου. Καταλαβαίνεις τι θέλει να πει, επικοινωνείς μαζί του, βλέπεις που μπορείς να τον πας, που θέλει να το πάει εκείνος, να συναντηθείτε και αν πρέπει να κοντραριστείτε» συμπλήρωσε, επίσης, ο Γιώργος Κουβαράς στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της ΕΡΤ.