Γιώργος Καζαντζής για τις Μέλισσες: «Μου λέει… θα τραγουδήσω εγώ αυτό το πράγμα;»

Giorgos Kazantzis

"Οι κοινοί μας φίλοι μου έλεγαν για τον Γιώργο Νταλάρα: την έβαψες τώρα, θα σου τα αλλάξει όλα", αποκαλύπτει ο Γιώργος Καζαντζής.

Στην κάμερα του «Στούντιο 4» μίλησε ο Γιώργος Καζαντζής. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης περιέγραψε τη γνωριμία του με τη Φωτεινή Βελεσιώτου, που οδήγησε στη συνεργασία τους μέσα από το τραγούδι «Μέλισσες», ενώ διηγείται και την πρώτη του συνάντηση με τον Γιώργο Νταλάρα.

«Πηγαίνω στη συναυλία ενός φίλου, ανεβάζει στη σκηνή τη Φωτεινή Βελεσιώτου και λέει ένα τραγούδι του Τσιτσάνη. Μόλις την ακούω, λέω: η Μέλισσα, αυτή είναι. Της λέω: έρχεσαι αύριο απ’ το στούντιο; Έχω ένα τραγούδι που θέλω να ακούσεις», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Καζαντζής.

«Ήρθε όντως, της βάζω το τραγούδι, το ακούει και γίνεται ακριβώς αυτό το σκηνικό που έγινε με τον Σαββόπουλο και τη Μπέλλου. Μου λέει: τώρα θα με βάλεις εμένα να τραγουδήσω αυτό το πράγμα; Της λέω: θα το πεις και θα το πεις πολύ καλά», καταλήγει στην περιγραφή του ο μουσικοσυνθέτης, αποκαλύπτοντας ότι αρκετοί καλλιτέχνες του ζήτησαν με τον τρόπο τους να τους γράψει ένα παρόμοιο κομμάτι.

«Βρεθήκαμε με τον Νταλάρα στην κηδεία του Σταύρου (Κουγιουμτζή). Μου ζήτησε όλα μου τα CD και δώσαμε υπόσχεση συνεργασίας για μετά από 3 χρόνια. Μέχρι τότε μου έλεγε: δεν ήρθε ακόμα η ώρα μας», αφηγείται ο Γιώργος Καζαντζής.

«Είναι πολύ απαιτητικός ο Γιώργος. Οι κοινοί μας φίλοι μου έλεγαν: την έβαψες τώρα, θα σου τα αλλάξει όλα. Όταν ήρθε στο σπίτι μου, πήρε την κιθάρα και μου είπε: εγώ τώρα θα είμαι ο μαθητής σου. Δεν μου άλλαξε τίποτα. Με συγκίνησε πολύ», αποκαλύπτει ο γνωστός μουσικοσυνθέτης.