Γιώργος Καπουτζίδης: «Ως gay δημιουργός έχω χρέος να πω τις ιστορίες μας πια»

Γιώργος Καπουτζίδης

"Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές οικογένειες ατόμων ΛΟΑΤΚΙ με παιδιά. Δεν τις βλέπετε γιατί κρύβονται. Κρύβονται γιατί υπάρχει και κίνδυνος", λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης θα είναι καλεσμένος στην εκπομπή Special Report του ΑΝΤ1. Ο γνωστός δημιουργός θα μιλήσει με τον Τάσο Τέλλογλου για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων. Ένα απόσπασμα από την κουβέντα τους έπαιξε στο Πρωινό.

«Έχω συνειδητοποιήσει ότι ως gay δημιουργός έχω χρέος να πω τις ιστορίες μας πια. Και όχι να τις καμουφλάρω, φοβούμενος σε μια προσπάθεια να πιάσω ένα ευρύτερο κοινό. Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό υπάρχουν πολλές οικογένειες ατόμων ΛΟΑΤΚΙ με παιδιά. Δεν τις βλέπετε γιατί κρύβονται. Κρύβονται γιατί υπάρχει και κίνδυνος. Το ίδιο το κράτος δεν έχει δώσει τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανθρώπους να υπάρχουν ως οικογένεια, ως καθ’ όλα νόμιμη οικογένεια.

Αυτό που λείπει σήμερα από την Ελλάδα είναι να πει ένας επίσημος φορέας ότι οι πολίτες αυτής της χώρας είναι ίσοι και πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα», ανέφερε ο Γιώργος Καπουτζίδης.