Γιώργος Γιαννόπουλος: Τι λέει για την επιτυχία της σειράς «Το σόι σου» και τη… μόδα των ριάλιτι;

Γιώργος Γιαννόπουλος

«Με εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα οι περιπτώσεις κάποιων εκπομπών, οι οποίες βλέπω ότι «πρωταγωνιστούν» συνεχώς στις σελίδες των περιοδικών και πα' όλα αυτά σημειώνουν τηλεθέαση μόλις 7-8%.»

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος μίλησε στο ENJOY και στην Γιώτα Βαζούρα για τον χαρακτήρα που υποδύεται τηλεοπτικά τα τελευταία χρόνια στην σειρά του Alpha «Το σόι σου», αλλά και την μόδα των ριάλιτι που προβλέπει πως θα περάσει…

Πώς είναι τα τελευταία τέσσερα χρόνια σχεδόν καθημερινά να είστε στο ίδιο πλατό, να υποδύεστε τον ίδιο χαρακτήρα (Βαγγέλης Χαμπέας) και να είστε με τα ίδια άτομα;

Όμοια συνθήκη αντιμετώπισα και στο θέατρο. Και συγκεκριμένα στους «12 ένορκους», μια παράσταση στην οποία έπαιζα επί σειρά ετών και στην οποία τη νέα θεατρική σεζόν δεν θα βρίσκομαι. Εγώ σταμάτησα, ενώ το έργο θα συνεχιστεί για πέμπτη χρονιά, γιατί δεν άντεχα να λέω τα ίδια πράγματα κάθε βράδυ. Το σίριαλ με το θέατρο έχει διαφορά. Στο θέατρο υποδύεσαι έναν χαρακτήρα και λες τα ίδια λόγια. Στη σειρά, από την άλλη, μπορεί να είσαι ο ίδιος χαρακτήρας, αλλά να ζεις διαφορετικές καταστάσεις. Και αυτό καμιά φορά σε ξεκουράζει και κυρίως δεν σου επιτρέπει να βαρεθείς.

Η επανάληψη σε μια τόσο δημιουργική δουλειά σας τρομάζει;

Είμαι από τους ηθοποιούς που κάνουν πολλά και διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα, από το 2014 συμμετέχω στο «Σόι σου», μια λαϊκή και απλόχερη κωμωδία, όπως συνηθίζω να την αποκαλώ, η οποία μάλιστα πριν από μερικές ημέρες ξεπέρασε σε τηλεθέαση ακόμη και το Survivor και όλα τα υπόλοιπα εύπεπτα ριάλιτι, σημειώνοντας 33,6%. Αυτά τα νούμερα δεν τα είχε κάνει ένα σίριαλ ούτε στη χρυσή εποχή της τηλεόρασης. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος το αγάπησε πραγματικά. Από πέρυσι έλεγα ότι τα ριάλιτι είναι μια μόδα που θα περάσει. Και να μου το θυμηθείτε, του χρόνου τέτοια εποχή, ούτε 20% δεν θα κάνει.

Είμαστε μια περίεργη φάρα εμείς οι Έλληνες. Δεν κοιτάμε τι θα δημιουργήσουμε εμείς αξιοποιώντας το εγχώριο υλικό, αλλά κοιτάμε να αντιγράψουμε τι κάνουν οι υπόλοιποι στην Ευρώπη και την Αμερική. Με το που «σκάσει» μια μόδα, εμείς την ακολουθούμε αδιακρίτως. Θυμάστε τι είχε γίνει με τα βιντεοκλαμπ τη δεκαετία του ’80 τα οποία άνοιγαν το ένα μετά το άλλο; Η αργότερα, που γέμισε η Αθήνα σουβλατζίδικα; Κάπως έτσι γίνεται και με τα ριάλιτι. Πρέπει να πούμε ένα μεγάλο «μπράβο»« στους ανθρώπους του Alpha, οι οποίοι πόνταραν στη μυθοπλασία και δημιούργησαν μια σειρά, η οποία ανεβάζει κάθε χρόνιο τα νούμερα της. Η επιτυχία της οφείλεται και σε ακόμη έναν λόγο: Είναι μια κωμωδία που καταφέρνει να μιλάει για τα θέματα σοβαρά, με έναν ωραίο, απλό και κατανοητό τρόπο και χωρίς να προωθείται ιδιαίτερα από τα μέσα καταφέρνει και σκίζει. Με εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα οι περιπτώσεις κάποιων εκπομπών, οι οποίες βλέπω ότι «πρωταγωνιστούν» συνεχώς στις σελίδες των περιοδικών και πα’ όλα αυτά σημειώνουν τηλεθέαση μόλις 7-8%.