Γιώργος Γιαννόπουλος: «Λυπάμαι τους ανθρώπους που δεν δέχονται τη διαφορετικότητα»

«Για την υιοθεσία δεν το έχω ψάξει....»

Ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος βρέθηκε στο πλατό του «Καλημερούδια» και εξέφρασε τη δική του άποψη για τον ντόρο που έχει γίνει γύρω από τους ομοφυλόφιλους και το σύμφωνο συμβίωσης. Ο ίδιος εξάλλου σε μικρή ηλικία είχε δεχτεί bullying λόγω της αδελφής του η οποία πάσχει από σύνδρομο Down και γνωρίζει καλά τη διαφορετικότητα την οποία όπως δηλώνει αγαπα σε κάθε της μορφή.

Αναφερόμενος στις πρωτοφανείς δηλώσεις του μητροπολίτη Αμβρόσιου, ο ηθοποιός είπε: «Τι να πούμε τώρα, θα το ανακυκλώσουν όλο αυτό, μιλάμε για ηλιθιότητες. Δεν είναι άνθρωπος αυτός. Λυπάμαι τους ανθρώπους που δεν δέχονται τη διαφορετικότητα. Όχι μόνο αυτούς, και τους φασίστες. Ξέρεις γιατί τους λυπάμαι; Γιατί δεν γεύονται τη διαφορετικότητα. Δεν τους μέμφομαι, ουσιαστικά τους λυπάμαι. Γιατί η διαφορετικότητα, του λουλουδιού, του ανθρώπου, ο κοντός, ο όμορφος, ο άσχημος, αυτή είναι η ομορφιά της ζωής, αυτή είναι η αρμονία η συμπαντική. Φαντάσου τι μίζεροι είναι!

Το σύμφωνο συμβίωσης θεωρώ ότι είναι λάθος που εντοπίστηκε στην σεξουαλικότητα. Η Ευρώπη το έχει λύσει αυτό πολλά χρόνια και εμείς εδώ λέμε ακόμα για το σύμφωνο συμβίωσης.

Για την υιοθεσία δεν το έχω ψάξει. Θέλει λίγο ψάξιμο. Είμαι λίγο παραδοσιακός, παρόλο που μιλάω ανοιχτά, θέλω κάποιοι κανόνες της φύσης… δηλαδή πιστεύω στη λογική του πατέρα και της μάνας. Δεν είμαι απόλυτος. Αν μπορεί να αποκατασταθεί αυτή η σχέση μάνα – πατέρας με μια σχέση ενός ζευγαριού… δεν έχω τέτοια προβλήματα. Δεν με αφορά τι κάνει ο άλλος στο κρεβάτι του.»

«Ο Μηνάς Χατζησάββας ήταν ένας καλός άνθρωπος. Είχες γύρισμα με τον Μηνά και ήσουν χαρούμενος» είπε τέλος ο ηθοποιός.