Γιώργος Γιαννόπουλος: «Άκουσα κάτι κουταμάρες από ατάλαντους, μέτριους συναδέλφους»

Τάσος Γιαννόπουλος

Τα σχόλια από τα οποία ενοχλήθηκε ο Γιώργος Γιαννόπουλος και η απάντησή του στον αέρα της ΕΡΤ.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Δύο στη Μία» βρέθηκε ο Γιώργος Γιαννόπουλος. Ο γνωστός ηθοποιός, που φέτος συμμετέχει στη θεατρική απόδοση του βιβλίου «Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι» της Λένας Μαντά, μίλησε για τη διάκριση που γίνεται μεταξύ εμπορικού και ποιοτικού θεάματος αλλά και στα σχόλια που άκουσε ο ίδιος από συναδέλφους του για τη συγκεκριμένη συνεργασία.

«Όταν είπα ότι έκλεισα στο Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι της κυρίας Λένας Μαντά, από κάποιους συναδέλφους εντεχνοποιοτικούς άκουσα: έλα μωρέ, είναι σαπουνόπερα. Κάτι κουταμάρες, κάτι χαζά από ατάλαντους και μετρίους» δηλώνει ο Γιώργος Γιαννόπουλος.

«Το να διαβαστεί ένα βιβλίο από 500.000, αυτό από μόνο του έχει μια αξία. Οπότε αυτόματα κατηγοριοποιείς όχι μόνο τη Μαντά αλλά και ένα κοινό. Ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει και αγαπήθηκε, γιατί ακριβώς αναφέρεται στο αρχέγονο ένστικτο της επιστροφής στη ρίζα» τονίζει ο ηθοποιός.

«Αυτό είναι το έργο της κυρίας Μαντά, που κάποιοι εντεχνοποιοτικοί την έχουν κατηγοριοποιήσει στους εμπορικούς συγγραφείς. Λες και είναι κακό να είναι κάτι εμπορικό. Άλλωστε, τα πιο εμπορικά έργα οποιαδήποτε μορφής τέχνης στον πλανήτη ολόκληρο είναι τα πιο ποιοτικά. Από το Θωρηκτό Ποτέμκιν του Αϊζενστάιν, μέχρι την 5η Συμφωνία του Μπετόβεν αλλά και στα καθ’ ημάς» επισημαίνει ο Γιώργος Γιαννόπουλος στον «αέρα» της ΕΡΤ.

«Αυτά είναι τα έργα που αγαπιούνται από 0-100 ετών και από όλες τις κοινωνικές τάξεις. Εγώ φέτος κάνω 5 διαφορετικούς ρόλους, ήταν ένα ερέθισμα για μένα και νομίζω ότι τα κατάφερα» αναφέρει κλείνοντας ο Γιώργος Γιαννόπουλος.