Γιώργος Δούκας: «Το σύστημα δεν μπορούσε να με δεχτεί γιατί είχα…»

«Η τηλεόραση δεν κάνει έναν τραγουδιστή να σκέφτεται το τραγούδι, αλλά τα εξώφυλλα»

Ο τραγουδιστής Γιώργος Δούκας μίλησε στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη «Με το καλημέρα» για την αποχή του από το χώρο της μουσικής, την επάνοδο του και κατέθεσε την άποψη του για τα τηλεοπτικά σόου τραγουδιού…

«Στην αρχή δεν είχα καλές προτάσεις γιατί ξεκινούσαν τα ριάλιτι να κατασκευάζουν τα κατασκευάσματα που λέω εγώ της δισκογραφίας, τα οποία δυστυχώς δημιουργούσαν δημόσια πρόσωπα και όχι τραγουδιστές. Δεν ήθελα μετά να συνεχίσω σε αυτό το πράγμα, γιατί περνάμε σε μία άλλη κατηγορία. Το ένα έφερε το άλλο, μετά το σύστημα το ίδιο δεν μπορούσε να με δεχτεί γιατί είχα μια αποχή χρόνων. Κλείστηκα στον εαυτό μου, έγραψα, δημιούργησα και όταν είδα ότι μπορώ να ξαναβγώ στο προσκήνιο κάναμε αυτή την όμορφη προσπάθεια.

Για τα τηλεοπτικά σόου τραγουδιού:
Δημιουργούν δημόσια πρόσωπα και όχι τραγουδιστές. Δεν ξέρω αν το κάνουν για την αυτοπροβολή τους οι συνάδελφοι μου. Δε θα δεχόμουν ποτέ να με κρίνει ένας συνάδελφός μου. Δεν θα είχα ποτέ τον εαυτό μου σε δεύτερη μοίρα για να δείξει ο άλλος ότι είναι πρώτος. Ας έχει κάποιους δίσκους παραπάνω από εμένα. Τόνισα και ξανατονίζω ότι μόνο η Δέσποινα Βανδή έδωσε μια ώθηση παραπάνω στα παιδιά ότι κοιτάξτε το τραγούδι και ξεχάστε τις φωτογραφήσεις και όλο αυτό που συμβαίνει. Δυστυχώς εγώ πιστεύω πως αυτό είναι το κακό πράγμα που κάνει η τηλεόραση. Δεν κάνει έναν τραγουδιστή να σκέφτεται το τραγούδι, αλλά κάνει τον τραγουδιστή να σκέφτεται το εξώφυλλο του cd του ή το εξώφυλλο του περιοδικού που θα ποζάρει.»