Γιώργος Χειμωνέτος: Όλα όσα είπε για τον πλειστηριασμό του σπιτιού του

«Η συγκεκριμένη τράπεζα εξαπάτησε τον δικαστή...».

Καλεσμένος στην εκπομπή «Μία» της Τατιάνας Στεφανίδου ήταν ο Γιώργος Χειμωνέτος με την σύντροφό του, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για την οικονομική κρίση που πέρασε, με αποτέλεσμα να βγει το σπίτι του σε πλειστηριασμό.

«Το πατρικό μου έχασα πριν ένα χρόνο περίπου. Την κρίση την ξεκίνησαν το 2008 οι τράπεζες, εγώ είχα επιχειρηματικά ανοίγματα εκείνη την εποχή. Δεν ήταν ότι δεν πήγαιναν καλά οι δουλειές μου, απλά μου… τράβηξαν το χαλί. Είπαν οι τράπεζες ότι “είναι να σου δώσω άλλα 200 χιλιάρικα για κάποιες επιχειρηματικές κινήσεις και δεν θα τα πάρεις γιατί έχει κρίση και δεν δίνουμε”. Είχα δημιουργήσει ένα beach bar, είχα ανοιγμένες επιχειρήσεις τέτοιες. Όταν δεν σου δίνουν το δάνειο, επειδή αποφάσιζαν μόνοι τους, βρίσκεσαι εκτεθειμένος. Είχα βάλει υποθήκη το σπίτι μου στη Ρόδο, το οποίο ήταν της μαμάς και του μπαμπά.

Είχα μια ατυχία. Με ελληνικές τράπεζες που έχω διαπραγματευθεί, είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Με την συγκεκριμένη τράπεζα δεν βγάλαμε άκρη γιατί ήταν ισπανική. Ήταν ανένδοτοι, ζητούσαν ένα υπέρογκο ποσό για να έρθουμε σε συμφωνία μετά την διετία που εγώ ταλαιπωρήθηκα. Δεν βγάζαμε άκρη, τους έλεγα ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε, να αρχίσω να πληρώνω. Αλλά όχι, ήθελαν μια προκαταβολή περίπου 50 χιλιάδων. Και μετά φτάσαμε στη διαδικασία να φτάσουμε στον πλειστηριασμό κι εγώ έκανα όλες τις νομικές διαδικασίες, πάλεψα για να μην γίνει ο πλειστηριασμός.

Σε αυτό το σπίτι μεγάλωσα, μέχρι 18 χρονών. Το βασικότερο ήταν οι αναμνήσεις, δεν ήταν μόνο η αξία, ήταν το πατρικό και δεν ήθελα να το χάσω. Δεν θα έπρεπε αν το χάσω γιατί ήταν η πρώτη μου κατοικία και ο νόμος κανονικά την καλύπτει. Η συγκεκριμένη τράπεζα ένδικα εξαπάτησε τον δικαστή. Το παράλογο ήταν ότι έχασα την πρώτη μου κατοικία. Εγώ είδα και την θετική πλευρά. Στεναχωρήθηκα απίστευτα, η αδερφή μου διπλά, αυτό το τραβήξαμε για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά από εκεί και ύστερα πρέπει να βρεις τη λύση σου. Εγώ εστιάζω στη λύση και όχι στο πρόβλημα. Η λύση είναι δουλεύω, προχωράω, εξελίσσομαι και διπλασιάζω τα λεφτά που είχα πριν. Και τώρα είμαι σε πάρα πολύ καλή φάση της ζωής μου ίσως στην καλύτερη».