Γιώργος Αρμένης: «Αρχισα να τρέμω, καίγονταν η καμπαρντίνα και τα μαλλιά μου»

Γιώργος Αρμένης

Ο Γιώργος Αρμένης εξιστορεί παρασκήνιο για τη θρυλική ατάκα "Ηλία ριχ' το".

Γιώργος Αρμένης βρέθηκε καλεσμένος στο πλατό της εκπομπής «Αυτός και ο άλλος» το βράδυ της Παρασκευής στην ΕΡΤ με αφορμή τη θεατρική μεταφορά της παράστασης «Μπακαλόγατος». Μέσα σε όλα, ο σημαντικός μας καλλιτέχνης μίλησε για την ιστορική πια ατάκα «Ηλία, ριχ’ το» αποκαλύπτοντας άγνωστο παρασκήνιο για τα γυρίσματα της ταινίας «Όλα είναι δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιώργος Αρμένης εξομολογήθηκε πως «για το τελευταίο γύρισμα με είχε ο Παντελής Βούλγαρης δυο μέρες έξω από το Κιλκίς, που έκαιγαν τα χωράφια για να φύγουν τα ζιζάνια και καθόμασταν και μιλάγαμε. «Δεν πρέπει να το ξαναχτίσουμε, πρέπει να πας μία και έξω» μου έλεγε. «Άσε με να κοιμηθώ λίγο» του ζητούσα και μου απαντούσε «όχι, είναι πρωί, ξημερώματα και όλη νύχτα χόρευες, έτρωγες και έπινες». Την άλλη μέρα που κάναμε μια λήψη, δεν έπιανε φωτιά η καμπαρντίνα μου και τους ζήτησα να με αφήσουν να το φτιάξω εγώ».

«Πήραμε πράσινο, πήρα εγώ οκτώ μπουκάλια. Χάλασα τα δυο για το πρώτο γύρισμα για να μην πάρουμε και πολλή φωτιά και μετά, όταν μου είπε ο Παντελής «πάμε», άρχισα να τρέμω αλλά είχα ρίξει τόσο πολύ μες στις τσέπες και παντού. Υπογράφω, βάζω φωτιά, χορεύω, καίγεται η καμπαρντίνα, καίγονται τα μαλλιά μου, πετάω την καπαρντίνα και καίγονται λίγο η πλάτη και τα πλευρά μου».

«Εκείνη την ώρα δεν με ένοιαζε τίποτα! Γενικά στο θέατρο, στο σινεμά, στην τηλεόραση μπαίνω μέσα εκεί και είμαι εκεί. Ας καώ, ας πεθάνω, ας μείνω κουτσός, να μου καούν τα αυτιά και να πέσουν. Τι νόημα έχει» πρόσθεσε, επίσης, ο Γιώργος Αρμένης στη βραδινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης