Γιώργος Αμούτζας για Δημήτρη Λιγνάδη – «Ποιος μένει μέσα στη φυλακή τελικά;»

Γιώργος Αμούτζας

"Αυτό είναι ένα ερώτημα κι ο καλλιτεχνικός κόσμος το μοιράζεται με τον υπόλοιπο κόσμο" δήλωσε ο Γιώργος Αμούτζας.

Ο Γιώργος Αμούτζας ήταν καλεσμένος στην Super Κατερίνα και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και τις διαμαρτυρίες που υπήρξαν.

«Είναι απολύτως σεβαστές (αυτές οι τοποθετήσεις). Δεν ξέρω ποιος είμαι για να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω. Είναι μια κοινή απόφαση, που αν μια παράσταση αποφασίσει να βγάλει μια ανακοίνωση, γίνεται από πλειοψηφία. Η μεγαλύτερη μερίδα των ηθοποιών συμφωνεί και περνά το μήνυμά της. Στην πραγματικότητα αυτό που έγραφε η ανακοίνωση και μοιράστηκε από το ΣΕΗ, τη διαβάσαμε και στη δική μας παράσταση. Στην ουσία αναφέρει ένας άνθρωπος, ο οποίος κρίθηκε ένοχος και δεν κάνουμε κάποια υπόθεση ούτε το θεωρούμε εμείς αλλά έχει κριθεί ένοχος για βιασμό, αφήνεται ελεύθερος. Ποιος μένει μέσα στη φυλακή τελικά;» είπε αρχικά ο Γιώργος Αμούτζας.

«Αυτό είναι ένα ερώτημα κι ο καλλιτεχνικός κόσμος το μοιράζεται με τον υπόλοιπο κόσμο. Εγώ το χώρο μου δεν τον θεωρώ βρώμικο. Αυτή τη στιγμή εργάζομαι σε μία σειρά με εξαιρετικούς συναδέλφους, συντελεστές και σκηνοθέτες» συμπλήρωσε ο Γιώργος Αμούτζας.