Γιωργής Τσουρής «Τρία χρόνια μετά έχω το βραβείο Χορν σε μια θυρίδα στην τράπεζα»

"Δεν ξέρω αν μου άνοιξε ή δεν μου άνοιξε πόρτες, μου έδωσε πάντως πάρα πολύ μεγάλη χαρά" παραδέχεται ο Γιωργής Τσουρής.

Ο Γιωργής Τσουρής παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Τάσο Μπιμπισίδη και την κάμερα της εκπομπής «I love Σου Κου» με αφορμή την τηλεοπτική και θεατρική του παρουσία την φετινή σεζόν. Μεταξύ άλλων, δε, ο ταλαντούχος ηθοποιός μίλησε τόσο για τον σταυρό από το βραβείο «Δημήτρης Χορν» που κέρδισε στο πρόσφατο παρελθόν όσο και τον πλέον αποθαρρυντικό σχόλιο που δέχθηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του.

Ειδικότερα, ο Γιωργής Τσουρής σημείωσε χαρακτηριστικά πως «το βραβείο «Δημήτρης Χορν» δίνει θεωρητικά σε έναν ηθοποιό κάποια εύσημα και τον ακολουθεί. Εμένα, μου άνοιξε ή δεν μου άνοιξε πόρτες, μου έδωσε πάρα πολύ μεγάλη χαρά τότε. Τρία χρόνια μετά, τον σταυρό τον έχω ακόμη (σ.σ. του βραβείου)».

«Θυμάμαι πως είχα ανοίξει τότε μια θυρίδα. Τώρα, δεν ξέρω, είναι καλό που το λέω αυτό στην τηλεόραση; Κάπου υπάρχει αυτή τη στιγμή σε μια τράπεζα ένας σταυρός. Πηγαίνω με τον… σταυρό στο χέρι εδώ και τρία χρόνια».

«Είχα φάει ένα χαστούκι πολύ γερό, θυμάμαι, πριν καλά καλά ξεκινήσω ακόμα στο θέατρο. Ήταν η γυναίκα ενός σκηνοθέτη, η οποία έχει δει πολύ θέατρο και σινεμά και η κρίση της για μένα μετρούσε πάρα πολύ. Είχε δει τις πτυχιακές μου εξετάσεις και με συνάντησε μετά από μια παράσταση και μου είχε πει «ρε Γιωργή μου, αν αγαπάς την τέχνη και το θέατρο, μήπως πρέπει να σκεφτείς να μείνεις θεατής». Αυτό ήταν κάτι το οποίο εκείνη τη στιγμή με διέλυσε» πρόσθεσε, ακόμα, ο Γιωργής Τσουρής στο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο της Μπέττυς Μαγγίρα στον ΑΝΤ1.