Γιωργής Τσαμπουράκης: «Είμαι παιδί μεταναστών, στο σχολείο με φώναζαν Χιτλερά και Γερμαναρά»

Γιωργής Τσαμπουράκης

«Οι ηθοποιοί είμαστε πολύ εκτεθειμένοι, πρέπει να υπάρξει η συλλογική σύμβαση», λέει ο Γιωργής Τσαμπουράκης.

Στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και την Ελένη Μουστάκη έδωσε συνέντευξη ο Γιωργής Τσαμπουράκης. Ο ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την περίοδο που ήρθε στην Ελλάδα από τη Γερμανία και τα παιδιά στο σχολείο του μιλούσαν υποτιμητικά.

«Έχω ένα μαγαζί εδώ και εννέα χρόνια με έναν συνάδελφο και το προσέχουμε σαν παιδί μας. Είμαι της τάξης πολύ, σε ένα μυαλό χαοτικό. Αν δεν έχω τάξη, θα έφτανα στα όρια της αποσύνθεσης. Στη γενική δοκιμή στην Επίδαυρο έπαθα ρήξη μηνίσκου και δεν έπαιξα ποτέ. Σε μια παράσταση που είχε πλακάκια, έκανα μια απότομη κίνηση κι έκοψα τις φλέβες μου.

Ήταν άσχημη στιγμή τώρα που στη “Συνοικία το όνειρο” κατέβασε την παράσταση ο παραγωγός, ήταν ψυχολογική βία. Οι ηθοποιοί είμαστε πολύ εκτεθειμένοι, πρέπει να υπάρξει η συλλογική σύμβαση», είπε αρχικά ο Γιωργής Τσαμπουράκης.

Ο Γιωργής Τσαμπουράκης πρόσθεσε επίσης: «Γιώργη με έλεγε ο παππούς μου κι έτσι το κράτησα. Είμαι παιδί μεταναστών, ήρθα στην Ελλάδα στα έξι μου, μιλούσα κυρίως γερμανικά. Στο σχολείο με φώναζαν “Χιτλερά, Γερμαναρά” επειδή ήρθα από τη Γερμανία και τα γερμανικά τα έθαψα πολύ βαθιά μέσα μου».