Γιολάντα Μπαλαούρα: «Μου πήρε πολλά χρόνια να τους πείσω ότι δεν είμαι το νόστιμο κοριτσάκι που κάνει τηλεόραση»

Γιολάντα Μπαλαούρα

"Έπρεπε να αποδείξω πως κάνω για αυτή τη δουλειά" δήλωσε η Γιολάντα Μπαλαούρα.

Η Γιολάντα Μπαλαούρα έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή Ελένη και στην Κάλλια Καστάνη και μίλησε για τον ρόλο της στη σειρά «Ναυάγιο», την υποκριτική και τους έρωτες της ζωής της.

Από τις πρώτες της δουλειές ήταν «Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία» και, όπως λέει, όταν ξεκίνησε η προβολή τους πήγαινε ακόμα στο σχολείο στην Γ’ Λυκείου.

«Ήταν μόνο δύο κανάλια. Η αναγνωσιμότητα ήταν τεράστια, αλλά είχε δίπλα μου ανθρώπους σοβαρούς, με βοήθησαν και δεν καβάλησα το καλάμι. Δεν είναι καλό πράγμα όταν η μεγάλη επιτυχία, έρχεται τόσο νωρίς. Έβγαινα με έναν μεγαλύτερό μου τότε, και μου είπε ‘’όταν τελειώσει η σειρά, δεν θα σε θυμάται κανένας, στρώσου και δούλεψε’’».

Όπως είπε, της πήρε πολλά χρόνια για να πείσει τους σκηνοθέτες πως δεν ήταν απλώς ένα νόστιμο κοριτσάκι που κάνει τηλεόραση. «Εκείνη την εποχή να ξεκινήσεις από την τηλεόραση ήταν πλην. Μου πήρε πολλά χρόνια να τους πείσω ότι δεν είμαι το νόστιμο κοριτσάκι που κάνει τηλεόραση, αλλά ένας άνθρωπος που αγαπά το θέατρο. Ό,τι κατακτήθηκε ήταν με πολύ κόπο. Έπρεπε να αποδείξω πως κάνω για αυτή τη δουλειά», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, μίλησε για τον ρόλο τα Πολυξένης στην επιτυχημένη σειρά του MEGA «Το Ναυάγιο».

«Στην ‘’Πολυξένη’’ βρίσκω στοιχεία από την μάνα μου και τις θείες μου. Οι γυναίκες το 60’ κρατούσαν το σπίτι. Δεν θα χαλούσε τον γάμο της. Εκείνη της εποχή οι άνθρωποι ό,τι χαλούσε το επισκεύαζαν, δεν το πετούσαν. Η ‘’Πολυξένη’’ δεν θα ήθελε να χαλάσει το όνομά της οικογένειας. Τότε, ένα διαζύγιο ήταν στίγμα. Δεν με πειράζει να παίζω τη μαμά… Είμαι σε ηλικία που θα μπορούσα να είμαι μαμά. Με ενοχλεί να βλέπω νέες ηθοποιούς να υποδύονται τις μαμάδες, αν και είναι σχεδόν συνομήλικες με τις ‘’κόρες’’ τους».

Η Γιολάντα Μπαλαούρα πρωταγωνιστεί στο έργο «Περλιμπλίν και Μπελίσα». «Υποδύομαι μία κακή μάνα που ‘’πουλάει’’ την κόρη της σε έναν πλούσιο, ηλικιωμένο ευγενή».

Σε σχέση με τον έρωτα είπε: «Είχα την ευτυχία να ζήσω πολλούς έρωτες αλλά και τον μοναδικό. Είμαι ευτυχής και πλήρης. Μου έκαναν προτάσεις γάμου αλλά δεν μεγάλωσα με αυτό το μοτίβο. Ήθελα να είμαι ανεξάρτητη. Προτιμώ τη συντροφικότητα από τον γάμο. Φλερτάρω και με φλερτάρουν. Αυτή τη στιγμή δεν έχω το άλλο μου μισό».