Γιάννης Ζουγανέλης: «Εδώ μιλάμε για αλλοίωση πληθυσμού πια»

Γιάννης Ζουγανέλης

"Υπάρχει τρομακτική παθογένεια για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μιλάμε με τους μετανάστες. Εγώ αγαπώ τους ανθρώπους, δεν δέχομαι ποτέ την προσβολή του ελληνικού βιώματος".

Για τις δηλώσεις που είχε κάνει τον περασμένο χειμώνα για το μεταναστευτικό και τη μηνυτήρια αναφορά που δέχτηκε στη συνέχεια, μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα, ο Γιάννης Ζουγανέλης. Ο ίδιος θέλησε να δώσει κάποιες διευκρινίσεις.

«Υπάρχει τρομακτική παθογένεια για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μιλάμε με τους μετανάστες. Εγώ αγαπώ τους ανθρώπους, δεν δέχομαι ποτέ την προσβολή του ελληνικού βιώματος. Είναι αυτό που μας ξεχωρίζει κι εδώ μιλάμε για αλλοίωση πληθυσμού πια. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πάρα πολύ… Πρέπει να σεβαστούν το σπίτι μας.

Εμείς θέλαμε να τους μυήσουμε σε λογικές της ελληνικής γαστρονομίας. Τους εξηγούσαμε για τη χωριάτικη σαλάτα και μου λέει χούμους και αυτό με εξόργισε. Κι επειδή καταφέρθηκα για όλη αυτή την κατάσταση, ένας τύπος από το πουθενά μου κάνει μήνυση. Βέβαια, ο εισαγγελέας το έβαλε στο αρχείο από ό,τι κατάλαβα. Εγώ έχω κάνει αγωγή σε αυτόν τον άνθρωπο γιατί με προσέβαλε», κατέληξε ο Γιάννης Ζουγανέλης.

Η επίμαχη δήλωση του Γιάννη Ζουγανέλη ήταν η εξής: «Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω. Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια. Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει «χούμους». Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό»!